White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Basalt – O Coraçao Negro Da Terra

Brazilië is een land waarbij niet direct aan metal wordt gedacht, maar welke toch een rijkelijke historie qua metal heeft. In navolging van onder andere Sepultura zijn er veel meer bands die zich door het donkere genre laten meeslepen. Basalt is zo’n band. Die groep kwam in 2016 met hun debuutplaat O Coraçao Negro Da Terra. Ritual Productions heeft dat album nu opnieuw op de markt gebracht.

In iets meer dan dertig minuten laten de vijf heren van Basalt horen dat hun muziek even zwaar klinkt als hun naam. Waar Basalt valt als een zwaar rotsblok, is de muziek ook heftig van impact. Daarbij zijn invloeden van de sludge, black en death metal te bemerken. Qua mix doet de schijf ook nog aan de eerste langspeler van Sepultura denken. Saillant detail is dat Sao Paolo ook nog als uitvalsbasis van Sepultura heeft gegolden. Basalt is daar ook gevormd.

Vanaf opener ‘Parias’ is het duidelijk dat deze band het donker heeft voorzien met de wereld. De plaat heet niet voor niets naar het zwarte hart van de Aarde. Dat Basalt metal maakt zonder daarbij een hoog tempo te hoeven aannemen, laat de groep in Aurora horen. De doom heeft duidelijk ook zijn sporen nagelaten in het tempo. Toch is elke aanslag raak.

Zie O Coraçao Negro Da Terra niet als een plaat voor het grote publiek. Het is juist zo’n logge, rauwe schijf waar de liefhebber van obscure metal helemaal mee in zijn nopjes is. Op laag tempo vieren dat de Aarde een donker heeft, wij proosten met Basalt.

  

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén