White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beyond Our Sight – The Void Within EP

Een debuut is altijd spannend: gaat het zoals gewenst, wat vinden de mensen ervan en wat biedt het toekomst? Die vragen spoken ongetwijfeld ook door het hoofd bij muzikanten als ze hun debuutschijf uitbrengen. Geheel in eigen beheer heeft het uit Gent afkomstige Beyond Our Sight de EP The Void Withing uitgebracht.

Op deze schijf, waarvan de muziek iets meer dan een half uur duurt, staan zeven nummers. Daarvan geldt overigens dat ‘Strenuous’ een bonustrack is. Die tracks geven in eerste instantie een heel wisselend beeld van deze Belgische band, maar blijken na meerdere luisterbeurten toch overtuigender dan gedacht. Opener ‘Mindless Impulses’ knalt er direct stevig in. De invloeden van de thrash en metalcore zijn goed te horen. Daardoor doet de band ook denken aan een combinatie van Shadows Fall en Dagoba. Dat zou ook goed kunnen worden afgeleid uit ‘Wasteland’. In beide komen de twee vocalisten ook goed tot hun recht. Dat is tevens ook hetgeen waardoor ‘Your Mind Makes It Real’ in eerste instantie wat moeilijker is op te pikken. Hier kunnen mensen over struikelen. Advies voor hen is het gewoon een paar extra luisterbeurten geven, dan valt het kwartje wel.

‘The Void Within’, welke dus de titeltrack van deze release is, geldt misschien wel als de kers op de taart bij Beyond Our Sight. Het nummer buldert en beukt maar weet zelfs in de break middels een slepende passage ook op een voor Beyond Our Sight rustige manier indruk te maken. Dat zorgt ervoor dat de laatste uithalen nog krachtiger overkomt. Die bruutheid wordt daarna sterk voortgezet in ‘Whitenoise’. Daar lijkt Slipknot ook nog van invloed op deze zes heren.

Het visitekaartje is daar. The Void Within EP laat horen dat er veel potentie in deze Belgische band zit. Het werken met twee zangers die beide de boel goed kunnen opfokken, werkt duidelijk in het voordeel van Beyond Our Sight. Op naar de langspeler.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén