White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beyond The Black – Beyond The Black

Leestijd: 2 minuten

Als een band de plaat naar zichzelf noemt, kan dat wijzen op een debuutplaat. In de gevallen dat dit niet het geval is, is er vaak wat aan de hand. Bij Beyond The Black geldt dat de nieuwe plaat, die uitkomt via Nuclear Blast, naar zichzelf genoemd is. Dat is opvallend te noemen.

Beyond The Black, de band

De Duitse symfonische metalband is natuurlijk de band van Jennifer Haben. Zij is het boegbeeld van deze groep en het enige constante lid. De eerste twee albums zijn immers gemaakt met een compleet andere band om haar heen. Toen ze daarna met een nieuwe line-up doorging, werd Napalm Records het label. Die platenmaatschappij is nu ook ingeruild.

Dat geldt ook voor de bassist. Overigens is die niet echt ingeruild, want Beyond The Black speelt live nu met een bassist, die niet in de line-up zit. De coverart van de nieuwe plaat laat dan ook de vier leden zien. Inderdaad, dat duidt er ook op dat er een wijziging is in de aanpak.

Het album

De nieuwe plaat van deze Duitse groep is de vijfde langspeler uit hun carrière. In iets meer dan veertig minuten laat de band horen dat zij qua stijl misschien ook wel een verandering heeft doorgemaakt. De akoestische gitaar, gespeeld door Haben zelf, is wat vaker aanwezig en het symfonische element ligt er wat subtieler in. Daar is ‘Wide Awake’, wat iets weg heeft van een powerballad, een goed voorbeeld van.

Waar op Hørizøns nog met enige regelmaat de mannelijke vocalen tegenwicht aan de heldere vocalen van Jennifer Haben gaven, geldt op de nieuwe plaat dat dit ook minder het geval is. Dat wilt niet zeggen dat de muziek hierdoor minder interessant wordt. Beyond The Black laat horen dat zij met tracks als ‘Dancing In The Dark’ en ‘Is There Anybody Out There’, wat een cover noch van Pink Floyd noch van Machine Head is, de luisteraar makkelijk kan boeien. Toch is het allemaal wel wat binnen de veilige kaders.

Beyond The Black, welke ook in mooie luxere versies uitkomt waarop ook nog bonusmateriaal te vinden is, laat horen dat de gelijknamige Duitse groep een veilig pad bewandeld, maar dit wel vol overtuiging doet. Misschien is dat pad dan ook wel het beste?

Beyond The Black - Beyond The Black - Artwork

Tracklist Beyond The Black

1. Is There Anybody Out There
2. Reincarnation
3. Free Me
4. Winter Is Coming
5. Into The Light
6. Wide Awake
7. Dancing In The Dark
8. Raise Your Head
9. Not In Our Name
10. I Remember Dying 

Bonus Tracks:
1. I Remember Dying (Stranger Reprise)
2. Wide Awake (Piano Version)
3. Raise Your Head (String Version)

Beyond The Black online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop


0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén