White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bloodbath – Survival Of The Sickest

Leestijd: 2 minuten

Men neemt een paar gerenommeerde Zweedse muzikanten en zet daar een Britse grootheid op vocaal gebied bij. Juist, dan heeft men Bloodbath, een groep die met recht als ‘supergroep’ bestempeld wordt. Dat gezelschap heeft nu een nieuwe plaat daar. Survival Of The Sickest ziet Bloodbath verschijnen via Napalm Records.

Bloodbath

Natuurlijk liggen de roots in Zweden en hebben leden een actieve rol of een verleden in bands als Katatonia en Opeth. Toch geldt ook de frontman als een icoon pur sang. Dat namelijk Nick Holmes, inderdaad, die man van Paradise Lost. Al jaren laat hij in Bloodbath horen dat hij ook met de meer traditionele death metal uit de voeten kan.

Survival Of The Sickest

Die nieuwe plaat van Bloodbath, welke vier jaar na The Arrow Of Satan is Drawn verschijnt, telt elf tracks. Deze hoeveelheid komt in een lengte die net op een lp past, een kleine vijfenveertig minuten. Afsluiter ‘No God For Me’ geldt als de langste track van deze release. Dat is tevens het enige nummer dat meer dan vijf minuten duurt.

Vanaf het begin is het echt wel duidelijk dat Bloodbath Survival Of The Sickest niet uitbrengt om de tere zieltjes te pleasen. Opener ‘Zombie Inferno’ zet gelijk de toon. De liefhebbers van death metal in de meest pure vorm zullen er direct goed voor gaan zitten. De rauwe, uptempo muziek in combinatie met de typerende stem van Holmes zal hen goed doen. ‘Born Infernal’ is daar ook een goed voorbeeld van.

Veelzijdig en melodieus

De kracht van Bloodbath zit hem in het feit dat de heren de muziek sterk melodieus inrichten. ‘To Die’ is daar een goed voorbeeld van. Tevens bewijst dat nummer dat de band ook op een meer slepend tempo meer dan prima uit de verf komt. Hierdoor zijn de versnellingen die geplaatst worden direct ook erg energiek. Dit zweept de boel op.

Bloodbath is natuurlijk al een band van het exceptionele kaliber en met Survival Of The Sickest laten zij horen dat de death metal hen nog steeds in de vingers zit. Meedogenloos tot op het bot, zoals het hoort.

Bloodbath - Survival Of The Sickest

Tracklist Survival Of The Sickest

1. Zombie Inferno
2. Putrefying Corpse
3. Dead Parade
4. Malignant Maggot Therapy
5. Carved
6. Born Infernal
7. To Die
8. Affliction of Extinction
9. Tales of Melting Flesh
10. Environcide
11. No God Before Me

Bloodbath online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén