White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blues Pills – Holy Moly!

De Zweedse rockers van Blues Pills hebben in de relatief korte bestaan al veel mensen verblijd met hun soulvolle rock, waarbij het classic rock tintje extra glans aan de sound gaf. Inmiddels is dat viertal toe aan de derde langspeler. Via Nuclear Blast komt Blues Pills met Holy Moly!.

Zack Anderson

Natuurlijk is Blues Pills de band van Elin Larsson. De dame met de fabelachtige, rockende stem is het boegbeeld van de band. Blues Pills heeft in Zack Anderson echter ook een bassist die voor de nodige groove zorgt. Of zorgde. Dat is beter gezegd. Zack Anderson is na het vertrek van gitarist Dorian Sorriaux nu de gitarist van Blues Pills. In Kristoffer Schander heeft de groep een nieuwe bassist gevonden.

Holy Moly!

Na het in 2014 uitgekomen Blues Pills en het twee jaar daarna uitgebrachte Lady In Gold volgde in 2017 nog een liveplaat. Nu is er daar de nieuwe langspeler. Blues Pills heeft op Holy Moly! elf tracks voor de muziekliefhebber in petto. Samen zijn die goed voor een ruime veertig minuten aan muziek. ‘Song From A Mourning Dove’ is met zijn vijf en een halve minuut de langste track van deze release. In dat opzicht geen bijzonderheden.

De nieuwe schijf van Blues Pills opent met ‘Proud Woman’. Dat nummer is ook al als single uitgekomen. Hier komt de soulvolle rock sterk naar voren. ‘Low Road’ en ‘Dreaming My Life Away’ zijn daarentegen een stuk meer rockend en vuriger. Dan blijkt overigens dat Zack Anderson, die de plaat ook heeft opgenomen, minimaal zo’n sterke gitarist als bassist is.

Blues Pills laat op Holy Moly!  horen dat ze nog steeds veel variatie in de muziek weten aan te brengen. Hierdoor vliegen de elf tracks op de plaat om voordat men er erg in heeft. Dat is een zeer goed teken. ‘California’ heeft iets rustigs in zich, terwijl Larsson zich in de openingsnoten van ‘Song From A Mourning Dove’ nog even laat begeleiden door de piano, om daarna een krachtige, bluesy ballade uit de mouw te schudden.

Het heeft misschien allemaal net wat langer geduurd dan waar de fan op hoopte, maar dan heeft men ook wat. Blues Pills staat al jaren voor kwalitatief hoogstaande rock en dat blijkt met de wisselingen in de band niet te zijn veranderd. Integendeel. Holy Moly! is een machtige rockplaat waarin Blues Pills haar breedte op zinderende wijze etaleert.

Blues Pills Holy Moly!

Tracklist Holy Moly!:

01 Proud Woman                                                       
02 Low Road                                                 
03 Dreaming My Life Away                                                    
04 California                                                 
05 Rhythm In The Blood                                                          
06 Dust                                                           
07 Kiss My Past Goodbye                                                        
08 Wish I’d Known                                                     
09 Bye Bye Birdy                                                        
10 Song From A Mourning Dove                                                          
11 Longest Lasting Friend

Blues Pills online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén