White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Boris – Heavy Rocks (2022)

Leestijd: 2 minuten

Nee, dit gaat niet over de ooit omhoog gevallen winnaar van een overschatte talentenshow op tv. Dit gaat op de legendarische rockers uit Japan, waarvan dan weer niemand in de line-up die naam draagt. Boris heeft voor iedereen die graag buiten de lijntjes kleurt Heavy Rocks (2022), een plaat die uitkomt via Relapse Records.

Boris

Het trio van Boris draait al zo’n dertig jaar mee onder deze noemer. De band is er tijdelijk even tussenuit geweest, maar aan het aantal releases is dat niet te zien. Om te stellen dat er meer releases zijn uitgebracht dan metro’s in Tokyo op een dag rijden, gaat wat ver, maar extreem veel is het wel. In januari van dit jaar bracht Boris zelfs nog de langspeler W uit, die dus nu al een opvolger krijgt. Daarbij geldt ook nog dat Boris al tweemaal eerder een Heavy Rocks heeft uitgebracht. Verwarrend, of misschien ook niet.

Heavy Rocks

In tien tracks zet Boris de boel hier op stelten. Die nummers laten horen dat Boris het liefst ‘b’ doet als ‘a’ wordt verwacht, om stiekem ook al te flirten met ‘c’. Opener ‘She Is Burning’ neigt nog naar een blend waarin sporen van The Offspring en Thin Lizzy te proeven zijn. Dat is dan nog zeer opzwepend. ‘Blah Blah Blah’ vergt heel wat anders van de luisteraar. Daar experimenteert men vrijelijk met zelfs de saxofoon in de aanslag, waarbij het ook de vraag is welke invloeden uit hogere sferen nog meer aanwezig waren.

In dat kader geldt dat het vooral fijn is dat het merendeel van Heavy Rocks (2022) gewoon heavy rockt op een energieke wijze. ’Question 1’ laat horen dat Boris het ook echt wel aankan om niet zo ver buiten de lijntjes te kleuren. De liefhebbers van de obscuurdere kant van de punk gaan hier ook erg blij mee zijn. Maar, weet wel dat op het moment dat zij echt blij zijn, de hele boel richting de fanaten van de avant-garde doom wordt geschopt. Daarna haalt men de banden even aan met Dead Cross. Kortom, dat is Boris in een notendop: vooral niet per se één ding blijven doen in een nummer.

Bij sommige platen heeft men de neiging om gewoon met het voorhoofd keihard op het bureaublad te beuken, herhaaldelijk, en dat uit plezier. Heavy Rocks (2022) van Boris geeft de luisteraar iets mee dat heel vet is, maar wat ook niet direct te plaatsen is. Maar ja, Japanners lopen altijd voor hè.

Boris - Heavy Rocks 2022

TRACKLIST HEAVY ROCK (2022)

1. She is Burning
2. Cramper
3. My Name Is Blank
4. Blah Blah Blah
5. Question 1
6. Nosferatou
7. Ruins
8. Ghostly Imagination
9. Chained
10. (Not) Last Song  

BORIS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

RELAPSE RECORDS ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén