White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Boston Manor – Glue

De Britse band Boston Manor is geen groep die beticht kan worden van luiheid. Het gezelschap is in 2013 gevormd en heeft sinds die tijd twee EP’s, twee studioalbums en een akoestische release op hun naam staan. Via Pure Noise Records komt daar een derde langspeler bij. Die is genaamd Glue.

Glue is misschien ook wel wat men in Groot-Brittannië goed kan gebruiken. Het land is door de Brexit verdeeld geraakt en op vele fronten is het onrustig. Misschien is dat ook wel de voeding geweest voor deze door punk en punkrock beïnvloede band. Boston Manor heeft dertien nummers passend gevonden voor deze plaat.

‘Plastic Dreams’ is misschien wel een van de tracks die het best omschrijft waar Boston Manor voor staat. De toegankelijke rock heeft zijn roots in de punk liggen, waarbij gedacht kan worden aan Green Day meets de grunge. Het nummer is van het kaliber dat direct in je hoofd blijft zitten. Dat komt ook doordat de vocalen hier erg toegankelijk zijn.

Die vocalen zorgen er elders op Glue  ook voor dat Boston Manor nog aan de post-hardcore gelinkt kan worden. Het schreeuwen is onder andere in ‘1’s & 0’s’ een element dat zorgt voor energie. Dat gaat dan in combinatie met de ontvlambare gitaarpartijen. ‘Terrible Love’ doet daarentegen weer denken aan 30 Seconds To Mars.

De afsluiter van Glue is ‘Monolith’. Deze track is niet alleen de langste van de schijf, het is ook degene die er misschien wel direct het meest furieus in knalt. De eerste tellen doen denken aan At The Drive-in, om daarna bij vlagen de post-hardcore nog vaker op een voetstuk te plaatsen en uiteindelijk de piano als eind te gebruiken. Heerlijk om een schijf zo te eindigen. Op deze manier wordt het mainstreampubliek ook meer opgevoegd.

Boston Manor heeft met Glue niet alleen een plaat die vele stijlen op een mooie wijze aan elkaar lijmt, het is ook een schijf waarmee een groot deel van een natie dichter tegen elkaar aangeplakt kan worden. Toegankelijk maar ook recht voor zijn raap.  

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén