White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Brahmashiras – Brahmashiras EP

Leestijd: 2 minuten

Nee, ze hebben niets met het Boeddhisme noch met het Hindoeïsme. En ja, ze komen uit Rusland, uit de stad Vladimir nog wel. Gezien het over muziek gaat en muziek niks te maken heeft met geopolitiek maar juist grenzeloos is, is dit dus gewoon een review voor Brahmashiras, welke de eerste EP van de gelijknamige band is.

Brahmashiras

Eigenlijk is er heel weinig over de band bekend. Het, afleidend van de begeleidende foto, drietal laat zich beïnvloeden door death metal, grindcore, punk en hardcore en het is op voorhand al te proeven dat zij wel van rafelige randjes houden. Deze Russen zijn dus nieuw aan het metalen front.

De eerste EP

In achttien minuten knalt Brahmashiras er op deze via Caligari Records te verschijnen release zeven nummers in. Alleen ‘Devil Dance’ krijgt de uitzondering de grens met de drie minuten te passeren. De overige tracks halen die allen niet, waarbij ‘Sin Of Disease’ slechts anderhalve minuut duurt. Daar gooit de band de registers van onder andere de grindcore open, terwijl in de titeltrack bij vlagen ook ruimte is voor meer slepende death. De rauwheid waarmee de opzwepende muziek van deze band door de speakers knalt, doet soms ook denken aan de punk van weleer. ‘Retribution’ is daar een goed voorbeeld van.

Brahmashiras is een extended play die keihard schopt tegen wat gewend is. Als death metal met de attitude van punk gepresenteerd zou worden, was dit het resultaat.

Brahmashiras - Brahmashiras EP

Tracklist

  1. Stew 2:05
  2. Thrown Stone 2:17
  3. Sin of Disease 1:35
  4. Brahmashiras 2:09
  5. Retribution 2:24
  6. Devil Dance 3:36
  7. Faces of Death 2:59

Brahmashiras online

Geen links naar de band bekend.

Caligari Records online

Website
Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén