White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Buckcherry – Warpaint

Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse rockband Buckcherry mag geen onbekende meer zijn voor de mensen die van gitaargedreven rock houden. Sinds het eind van de vorige eeuw heeft deze band zijn status alleen maar zien groeien. Zijn achtste studioplaat verschijnt via Century Media en heet Warpaint.

Om direct maar met een van de meest opvallende feiten van deze plaat te beginnen, telt Warpaint twaalf tracks waarvan er elf nieuw zijn. Die ene die niet nieuw is, is ook niet van Buckcherry en zou ook door iedereen gekend moeten worden: de Nine Inch Nails-klassieker ‘Head Like A Hole’. Dit nummer heeft nog steeds de overstuurde chaos in een redelijk mechanische omgeving, maar krijgt door de gitaarpartijen ook een duidelijke handtekening van Buckcherry mee. Een must om even te checken.

Dat het niet allemaal stevig van aard is bij Buckcherry wordt onderstreept in ‘Radio Song’. Die ballade heeft een beetje een rauw karakter in zich, maar is toch ook duidelijk een nummer waarvan niemand zal opkijken als het op de radio voorbij zou komen. Toch is het gitaargeweld, zoals in ‘Back Down’, hetgeen waar de fans waarschijnlijk warmer van worden. Het geeft echter wel weer dat Buckcherry wederom geen plaat heeft gemaakt waar alles voorspelbaar op is. Dat is een kwaliteit die niet elke band heeft.

De rockers van Buckcherry hebben met Warpaint wederom een mooi hoofdstuk aan hun toch al zeer mooie verhaal toegevoegd. De cover van Nine Inch Nails is zeer aangenaam, maar het eigen werk van Buckcherry is toch echt hetgeen dat de kroon verdient.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén