White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Burning Witches – Dance With The Devil

Leestijd: 2 minuten

Officieel is het een Zwitserse band, maar Nederlandse gehalte in Burning Witches is sinds de laatste langspeler verdubbeld. Na het vertrek van Seraina Telli heeft Laura Guldemond de positie als zangeres in deze band op zich genomen. Doordat ook Sonia Nusselder al in de gelederen zit, is het Nederlandse aandeel aanzienlijk groter geworden. De EP Wings Of Steel beloofde al veel goeds voor de band. Nu komt het vijftal via Nuclear Blast met Dance With The Devil.

Deze langspeler wordt geopend door ‘The Incantation’. Dat is vooral een spel om de luisteraar in de juiste sferen te krijgen. De muziek start echt in ‘Lucid Nightmare’. Dat nummer laat horen dat het gezelschap de krachtige heavy metal nog steeds goed in de vingers heeft. De gierende gitaarpartijen en de opzwepende ritmes zorgen ervoor dat de metalhead makkelijk in de muziek meegaat. Guldemond laat direct horen dat ze met haar stem een goede zet is voor Burning Witches. Dat bleek ook al in ‘Wings Of Steel’. Dat nummer stond op de gelijknamige EP en prijkt ook op de tracklist van Dance With The Devil.

In het totaal staan er op Dance With The Devil twaalf tracks. Zoals eerder al aangehaald is ‘The Incantation’ een intro. De overige tracks zorgen ervoor dat deze dames het vuur aan de schenen brengt bij de metalhead. Dit is puur headbangen met het glas hoog geheven. ‘Black Magic’ geeft daarin de luisteraar een beetje rust. Deze dames kunnen ook wel op een ingetogen wijze imponeren.

Het slotakkoord van Dance With The Devil is er één die ook echt telt als slotakkoord in hoofdletters. Niet alleen is ‘Battle Hymn’ de langste track van deze langspeler, deze verwelkomt ook twee gasten. Niemand minder dan Ross The Boss en Michael Lepond komen deze dames verwelkomen in deze strijdlustige track. Niet alleen op vocaal gebied valt er genoeg te beleven, Burning Witches legt hier ook alle troeven op tafel: van heavy en power metal tot aan fragiele breaks die ervoor zorgen dat de daarop volgende heavy solo enorm door de speakers spat. Dat is Burning Witches ten top.

Deze vijf dames van Burning Witches hebben het goed voor elkaar. De voortekenen waren al goed, maar Dance With The Devil laat horen dat Burning Witches met Laura Guldemond alleen maar verder naar de top van de metalwereld reist.   

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén