White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cattle Decapitation – Terrasite

Leestijd: 2 minuten

Wie Cattle Decapitation niet scherp heeft, leeft vaak in misverstanden rondom deze groep. De wereld zit namelijk vol met aannames die zijn gedaan voordat men zich erin heeft verdiept. Of de heren dat erg vinden, is wat anders. Feit is dat Cattle Decapitation met Terrasite alweer hun achtste studioplaat hebben. Die release verschijnt in alle formaten via Metal Blade Records.

Cattle Decapitation

Het verhaal van Cattle Decapitation begint aan het eind van de vorige eeuw. Dat was eigenlijk nog net voordat frontman Travis Ryan aan het roer kwam, iemand die nu niet meer weg te denken is uit de band. Gezien gitarist Josh Elmore er in 2001 bij kwam, is Ryan ook de enige die al voor de eeuwwisseling in de band zat van de huidige line-up.

Die line-up is wel hetzelfde gebleven als de afgelopen jaren. Terrasite is dan ook in dezelfde bezetting opgenomen als Death Atlas, welke aan het eind van 2019 uit is gekomen. Dat betekent dus ook dat Cattle Decapitation waarschijnlijk goed in haar vel zit als vijftal, gezien het daarvoor altijd een kwartet was.

Terrasite

De nieuwe plaat van Cattle Decapitation telt in het totaal tien tracks. Samen zijn die nummers goed voor ruim meer dan vijftig minuten aan muziek. Daarvan gaat meer dan een vijfde deel naar de afsluiter van Terrasite. ‘Just Another Body’ laat in tien minuten horen dat Cattle Decapitation veel meer is dan zomaar een extreme band. Hier schotelen deze Amerikanen een blend voor waarin ook de liefhebbers van onder andere Gojira en Fit For An Autopsy kunnen aanhaken. Die progressieve insteek op het extreme zorgt ervoor dat dit vijftal zich op een sublieme manier onderscheidt.

Dat wilt niet zeggen dat Cattle Decapitation het extreme helemaal wegduwd op Terrasite. Integendeel. De band weet juist het extreme in de metal te presenteren op een brede manier. ‘Scrouge Of The Offspring’ en opener ‘Terrastic Adaptation’ onderstrepen dat. De brute vocalen, zowel hoog als rauw, van Ryan zorgen dat het nog steeds geen band is voor de tere zieltjes.

Terrasite is een album waarop Cattle Decapitation laat horen dat zij door oog te hebben voor het geheel en het bredere aspect dat de extreme metal van dit gezelschap op een hoog niveau aan de man kan worden gebracht. Wie het progressieve in het extreme omarmt, zit hier heel goed bij.

Cattle Decapitation - Terrasite

Tracklist Terrasite

  1. Terrasitic Adaptation 5:02
  2. We Eat Our Young 3:56
  3. Scourge of the Offspring 4:29
  4. The Insignificants 4:43
  5. The Storm Upstairs 5:28
  6. …And the World Will Go on Without You 4:15
  7. A Photic Doom 4:27
  8. Dead End Residents 5:09
  9. Solastalgia 4:57
  10. Just Another Body 10:16

Cattle Decapitation online

Facebook
Twitter
Instagram

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén