White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Celeste – Assassine(s)

Leestijd: 2 minuten

De wereld is druk bezaaid met bands en dat zorgt ervoor dat niet elke band gekend kan worden, ook al draaien ze al een flink aantal jaar mee. Dat geldt voor Celeste, welke uit Frankrijk afkomstig is. Die band is inmiddels neergestreken bij Nuclear Blast. Hun eerste wapenfeit is Assassine(s), wat alweer de zesde langspeler van Celeste is.

Celeste

De oorsprong van Celeste moet worden gevonden in 2005 in Lyon. De band kenmerkt zich door elke plaat in een twijfelachtig meervoud te plaatsen. De ‘s’ tussen haakjes getuige daarvan. Hierdoor zet het viertal de luisteraar wel direct aan het denken, al kan daarvoor het antwoord niet snel gevonden worden.

Assassine(s)

In acht nummers, welke goed zijn voor een ruime veertig minuten aan muziek, laat Celeste horen dat de begeleidende info bij deze release mensen ook het bos in kan sturen. ‘Alternative’. Yeah right. Celeste houdt de black metal hoog in het vaandel, terwijl men ook put uit andere elementen van de metal. Op vocaal gebied neemt men helemaal geen afstand van dat genre, waardoor ‘De tes yeux bleus pèrles’ ondanks de zwaardere riffs vooral bij de liefhebbers van black metal in de smaak zal vallen.

Muzikaal weet Celeste zich wel breder te presenteren. ‘Des torrents de coups’ en afsluiter ‘Le coeur noir charbon’ halen de banden aan met de post-black metal. De slepende melodieën zorgen dat Celeste zich dan ook makkelijk laat refereren aan Regarde Les Hommes Tomber en Der Weg Einer Freiheit. Dat de groep er hier en daar een pompeuze, zware break in gooit, maakt dat ook Behemoth van invloed lijkt.

De ruim veertig minuten aan muziek op Assassine(s) laten horen dat Celeste binnen de moderne insteek op de black metal de spotlight goed naar zich toe weet te trekken. Frankrijk blijkt eens te meer ijzersterk op dit front.

Celeste - Assassine(s) - Artwork

Tracklist Assassine(s)

  1. Des torrents de coups 04:56
  2. De tes yeux bleus perlés 05:23
  3. Nonchalantes de beauté 05:29
  4. Draguée tout au fond 03:38
  5. (A) 04:39
  6. Il a tant rêvé d’elles 05:36
  7. Elle se répète froidement 04:09
  8. Le cœur noir charbon 07:18

Celeste online

Bandcamp
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén