White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Clouds Indoor – A Journey

Leestijd: 2 minuten

De naam zal waarschijnlijk nog niks zeggen, maar wel vragen oproepen. Wolken binnen? Leidt dit dan naar sferen waarin flink gerookt wordt? Of is het een keuken van experimenten? Feit is dat Clouds Indoor een nieuwe naam aan de Belgische horizon is en die band komt middels A Journey met diens debuutlangspeler.

Clouds Indoor

De muzikanten achter Clouds Indoor zijn niet nieuw in het vak, maar de band dus wel. Vanuit Hasselt wilt het viertal de wereld betoveren met hun post-rock, waarbij vocalen hooguit in het hoofd kunnen meespelen. Een zanger is in deze band niet van de partij. Twee gitaristen, een bassist en een drummer. That’s it.

A Journey

‘If You’, ‘Tell’, ‘About’, ‘My Story’, ‘Where’, ‘You Go’, ‘I Will’, ‘Travel’, ‘With You’. Dat klinkt als een hele zin, maar het zijn alle negen tracks op A Journey. En ja, het vormt samen een Radiohead-poëtische zin. Het is natuurlijk ook lastig om instrumentale tracks een diepgaande naam te geven, maar op deze manier overstijgt Clouds Indoor de mainstream in de instrumentale post-rock.

Muzikaal moet het ook gezien worden als een poëtische reis, maar dan zonder woorden. De melodieën, zoals in ‘About’ betoveren de luisteraar en zetten de sfeer. Die sfeer kan dus ook omslaan, wat in die track ook te horen is. Dat is ook een kracht van Clouds Indoor, alsof My Sleeping Karma en Mogwai samen de studio in gedoken zijn. ‘My Story’ laat dat ook goed horen. Daarin wordt ook duidelijk dat Clouds Indoor het geen ook van heel klein naar iets heel groots kan maken. Dat spel met contrasten beheersen deze Belgen op grootse wijze. De toevoeging van de toetsen in de outro daarvan is ook een blijk van oog voor detail. In ‘You Go’ lijken zelfs The Cure en Radiohead nog van invloed. Heerlijk.

A Journey is een reis waarop Clouds Indoor met recht geen woorden nodig heeft. De melodieën en ritmes zorgen dat de luisteraar adembenemend opgaat in het geheel; een heerlijke reis voor het oor.

Clouds Indoor - A Journey

Clouds Indoor online

Facebook
Spotify

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén