White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Comeback Kid – Heavy Steps

Leestijd: 2 minuten

De Canadese band Comeback Kid draait inmiddels al meer dan twintig jaar mee in de wereld waar de hardcore en punk leidend zijn. Met hun energieke muziek heeft de band door de jaren heen de nodige potten gebroken. Hoe zou het zijn voor zo’n band om door corona noodgedwongen zo lang stil te zitten? Nou, dat hebben ze dan ook niet gedaan, want de band heeft een nieuwe plaat opgenomen. Net als zijn voorganger komt Heavy Steps van Comeback Kid uit via Nuclear Blast.

Comeback Kid

De band is in 2000 opgericht en van die line-up zit alleen gitarist Jeremy Herbert nog in de band. Door de jaren heeft zijn er de nodige wisselingen geweest en ook nu kent de band een nieuw lid in de gelederen. Bassist Chase Brenneman was nog niet eerder op een album van Comeback Kid te horen.

Heavy Steps

Op de opvolger van Outsider heeft Comeback Kid een elftal aan nummers staan. Samen zijn die goed voor iets meer dan een half uur aan muziek. Dat is kort, maar gezien het genre is het helemaal niet vreemd. Tracks die langer dan drie en een halve minuut duren, staan dan ook niet op deze release. Het merendeel haalt de grens van de drie minuten niet eens.

Die korte speelduur van de tracks is direct ook een kracht van Comeback Kid. De band geeft namelijk 110 procent gas, waardoor ‘Heavy Steps’ en ‘No Easy Way Out’ al voorbij zijn voordat men het doorheeft. Die tracks laten horen dat de band nog steeds de boel flink wilt opzwepen. ‘Face The Fire’ onderstreept dat men het ook niet schuwt om zware breaks in te zetten. Die tempowisselingen doen de muziek van Comeback Kid immer goed.

Gastbijdrages

Er zijn op Heavy Steps twee tracks waar Comeback Kid gasten verwelkomt. ‘Everything Relates’ kent een bijdrage van JJ. ‘Crossed’ vindt in Joe Duplantier een verrassing. De frontman van Gojira heeft zijn gitaar thuisgelaten, want hij leent alleen zijn brute vocalen voor deze track.

De zevende langspeler van deze Canadezen laat horen dat Comeback Kid de energie nooit lijkt te verliezen om de luisteraar in vuur en vlam te zetten. Heavy Steps is dan ook een bruisende plaat zoals men die van Comeback Kid mag verwachten.

Comeback Kid - Heavy Steps

Tracklist Heavy Steps

01. Heavy Steps
02. No Easy Way Out
03. Face The Fire
04. Crossed ft. Joe Duplantier
05. Everything Relates ft. JJ
06. Dead On The Fence
07. Shadow of Doubt
08. True To Form
09. Inbetween
10. Standstill
11. Menacing Weight

Comeback Kid online

Website
Twitter
Facebook
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén