White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crippled Earn – Exhausting Existence

Leestijd: 2 minuten

Een visitekaartje is klein van stuk, maar zorgt wel dat men onthouden wordt. Misschien ziet de hardcore band Crippled Earn hun nieuwe release ook wel zo. Onlangs kwam namelijk via het Nederlandse WTF Records de ep Exhausting Existence uit via Crippled Earn, en inderdaad, die plaat duurt niet zo lang.

Crippled Earn

De uit New York afkomstige formatie zag in 2017 de eerste ep uitkomen. In dat jaar verscheen namelijk Swine. Dat gebeurde nog niet middels het huidige label. Ondanks dat kort daarna de wereld gegrepen werd door de beperkingen gebracht door een pandemie, is de band onverminderd doorgegaan.

Exhausting Existence EP

De nieuwe ep is daarvan het resultaat. De release duurt iets meer dan elf minuten en herbergt vier tracks. Nadat er in ‘Never Gonna Change’ een korte, filmische speech heeft geklonken, wordt het duidelijk dat deze heren er geen gras over laten groeien. Hun hardcore is daar om te beuken, om mee te schreeuwen en vooral om helemaal los te gaan. Ze komen dan ook niet voor niks uit New York.

In ‘New Year, New You’ komt Davey Hooligan meedoen, wat extra energie aan de toch aan bruisende sound geeft. Afsluiter ‘Survivor’s Guilt’ verwelkomt in dat kader Davey Gunner. Blijkbaar moet men dus een bepaalde voornaam hebben om mee te komen mogen doen met Crippled Earn. Die laatst genoemde track laat ook horen dat de band ook oog heeft voor de melodieuze kant van de hardcore. Wie daar de gitaren hoort, zal zelfs nog een link kunnen trekken met Foo Fighters. Als het zwaarder wordt en de vocalen erbij komen, is het wel hardcore pur sang.

Overigens moet ook nog wel even de kanttekening worden gemaakt dat ‘Bad Habits’ niks te maken heeft met de hit van Ed Sheeran dit jaar. Oké, misschien ook wel, want Sheeran had gewild dat hij deze ‘Bad Habits’ had geschreven. Hier kan men pas echt wild van worden, in positieve, energieke zin dan.

Crippled Earn mag dan voor veel misschien nog een onbekende naam zijn geweest, laat de ep Exhausting Existence het visitekaartje zijn. Wie deze opzet, zal hem ook direct niet meer gaan vergeten.

Crippled Earn - Exhausting Existance EP

Tracklist Exhausting Existence EP

1. Never Gonna Change
2. New Year New You
3. Bad Habits
4. Survivors Guilt

Crippled Earn online

Bandcamp
Facebook
Instagram

WTF RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén