White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crisix – Full HD

Wie denkt: ‘Crisix, die hebben afgelopen jaar toch ook al een release uitgebracht?’ Klopt. The Pizza EP heeft echter nu al een opvolger, mede omdat die korte release een spontaan feit was. Nu komt het Spaanse Crisix via Listenable Records met de langspeler die Full HD  genaamd is.

Crisix

De band is nu een ruim decennium bezig en timmert hard aan de weg. Hun thrash metal gaat gepaard met een flinke dosis humor én de band weet live knallende shows weg te zetten. Daarbij steken ze soms onder andere draak met hun afkomst uit Barcelona, door een bal de moshpit in te gooien, omdat Barcelona natuurlijk draait om voetbal.

Full HD

Deze nieuwe langspeler is de vijfde studioplaat met echt eigen werk. Natuurlijk verscheen in 2019 ook nog Sessions #1: American Thrash, een studioplaat waarin zij de Amerikaanse thrash metal een voetstuk gaven. Als het echt om langspelers aankomt, kan gesteld worden dat deze nieuwe plaat, welke elf tracks telt, de opvolger is van The Menace.

Dat Crisix geen concessies doet aan de tijdsgeest, valt te loven. Dit is thrash metal pur sang. ‘John Was Born For Metal’ is daar een goed voorbeeld van. De vurige riffs in combinatie met rauwe vocalen, knijpende uithalen en een vlammende solo zorgt ervoor dat stilzitten er niet bij is bij Crisix.

Feest vol gasten

Dat Crisix van een feestje houdt, was al bekend. Dat zij dit ook op plaat kunnen doen, blijkt op Full HD op een geniale manier. ‘W.N.M. United’ is namelijk dat feestje waarin Crisix op Full HD gasten verwelkomt. En hoe. Een tiental aan thrash metal zangers van de nieuwe generatie sluiten hier aan. Wat te denken van John Kevill van Warbringer, Heavy Kevy van Insanity Alert en Nick Melissourgos van Suicidal Angels. Dat is nog maar een kleine greep van alle gastzangers. Die track laat horen waar de wereld voor samenkomt: om te moshen.

Crisix heeft met Full HD wederom een sterk bewijsstuk waarom zij een van de hoogvliegers in de nieuwe generatie thrash metal zijn. Dat zij die generatie ook nog bij deze van begin tot eind knallende release weten te betrekken, is de kers op de spreekwoordelijke taart. Een orgasme voor thrash metal fanaten.

Crisix - Full HD

Tracklist Full HD

1) The Many Licit Paths
2) Extreme Fire Hazard
3) Full HD
4) Macarena Mosh
5) Speak Your Truth
6) Beast
7) John Was Born for Metal
8) Shōnen Fist
9) W.N.M. United
10) Boc de Biterna
11) Escape the Electric Fate

CRISIX ONLINE

WEBSITE 
FACEBOOK 
TWITTER 
YOUTUBE 
INSTAGRAM

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén