White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cro-Mags – In the Beginning

De eerste plaat in twintig jaar. Dat is het feit dat op tafel ligt als het om In The Beginning van Cro-Mags gaat. Voor de duidelijkheid dit gaat over Cro-Mags onder leiding van Harry Flanagan. Er zijn natuurlijk wel wat onduidelijkheden rondom deze toch legendarische band gerezen. Daarom, dit is Flanagans Cro Mags.

In The Beginning is dus de eerste studioplaat in twintig jaar. Waar Revenge destijds verscheen onder hun eigen label, komt In The Beginning  nu uit via Arising Empire. In vergelijking tot Revenge is de line-up redelijk hetzelfde. Alleen Gabby Abularach is terug in de gelederen. Hij was in een eerder stadium ook al gitarist in de band. Op Alpha Omega en Near Death Experience voorzag hij Cro-Mags ook van gitaarpartijen.

Muziek

Er kan veel gevonden worden van alle wisselingen, maar In The Beginning ligt er toch echt om beoordeeld te worden op de muziek. Opener ‘Don’t Give In’ zet gelijk de toon. De opgepompte vocalen van Harry Flanagan klinken nog steeds als die opgefokte sportschoolbeer. Die kracht is dus behouden. De energieke op hardcore geënte crossover weet met menig aanstekelijk gitaarwerk ook op die manier weer te vlammen. ‘From The Grave’ en ‘No One’s Victim’ laten dat goed blijken.

In het totaal staan er dertien tracks op In The Beginning. Samen halen zij de veertig minuten niet. Dat komt vooral omdat meer dan de helft van de tracks de grens van de drie minuten niet haalt. ‘Drag You Under’ zorgt zelfs dat de boel in ruim anderhalve minuut op stelten wordt gezet.

De langste track op In The Beginning is ook het nummer waar Flanagan zijn mond niet laat gelden. ‘Between Wars’ is een haast trippy track van net geen zes minuten. Daarmee laat Cro-Mags horen dat het niet alleen opgefokte, recht toe recht aan muziek is waar zij voor staan. Dat is aantrekkelijker dan het wat aparte ‘No Turning Back’, waar zelfs de kinderen voor zijn opgetrommeld.

Oké, The Age Of Quarrel zal nooit meer gemaakt worden en dat moet ook niet verwacht worden. Men is een aantal decennia en levenslessen verder. Wie dat in acht houdt, zal erkennen dat In The Beginning een lekker beukende plaat in de typisch opgefokte vorm van deze Amerikanen.

Cro-Mags online

Facebook
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén