White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crossfaith – Species EP

De Japanse alternatieve metalband Crossfaith maakt veel naar met hun live-opnames. Toch doet de band ook daarbuiten van zich spreken. Het gezelschap vindt zijn oorsprong in 2008 en heeft sindsdien vijf langspelers en drie EP’s uitgebracht. De vierde is aanstaande en heet Species. Die schijf verschijnt via UNFD.

Crossfaith is geen standaard metalband. De groep benadert de muziek op een wijze die herkenbaar is voor de Japanse cultuur. De omarming van technologie is daar al veel verder gevorderd dan in het Westen. De muziek van Crossfaith laat zich dan ook omschrijven als een combinatie tussen metalcore, alternatieve metal en elektronica.

De EP Species bevat vijf tracks. Opener ‘Digital Parasite’ onderstreept het genoemde karakter van de band direct. De elektronica hebben een bepalende rol, alsof Enter Shikari en Caliban samen muziek zijn gaan maken. Die brute, metalcore-gerelateerde kant zit namelijk ook nog sterk in de muziek verweven. ‘Truth Of Insanity’ is daar ook een goed voorbeeld van.

In ‘None Of Your Business’ krijgt Crossfaith gezelschap van Jin Dogg. Die staat zelf bekend om zijn raps. Hierdoor ontstaat er in dit nummer een moderne combinatie waarbij Crossfaith klinkt als men Linkin Park heeft uitgebreid met zowel brutere partijen als met hiphop flirtende passages. Het is even wennen, maar binnen het plaatje van Crossfaith past het wel.

Crossfaith laat horen dat Japan een interessante troef in de hand heeft voor de metalcore. De band laat zijn moderne insteek op het genre op grootse wijze op deze schijf horen. Vijf nummers die zeker bij de jeugd enorm zullen aanslaan.

eye, security, human, unique, seeing, iris, anatomy, biology
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén