White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

DÆMONESQ – The Beauty Of Letting Go

2021 was het jaar waarin de Duitse band Dæmonesq haar naam vestigde middels een tweetal singles. In tijden dat live minder zieltjes gewonnen konden worden, wist Dæmonesq zich middels ‘The Dark Mistress’ en ‘In Revenge For Your Scars’ goed in de kijker te spelen. Nu is daar de eerste ep. Geheel in eigen beheer komt Dæmonesq met The Beauty Of Letting Go.

Dæmonesq

De band is meer dan zomaar een black metal band die aan wordt gevoerd door een dame. Die dame, Raegina, heft namelijk meer in haar mars dan louter vocalist te zijn in een black metal band. Wie zich nu afvraagt, wat daar mee bedoeld wordt, moet de essay Feminism And Black Metal maar eens lezen. De schrijfster? Juist, Raegina.

The Beauty Of Letting Go

Deze eerste ep van Dæmonesq telt vier tracks. De tracks die afgelopen jaar als single gelanceerd werden, staan niet op deze release. Ondanks dat de band zelf niks met hoofdletters heeft, worden hier de titels wel met kapitalen geschreven. ‘The Beauty Of Letting Go’ opent het album en laat direct horen dat men de melodieuze black metal goed in de vingers heeft. ‘Allure And Grandeur’ bewijst dat Dæmonesq een vleugje typische black metal melodie niet schuwt. Het opzwepende karakter doet de rest.

‘Battleaxe’ en ‘Displaced’, de tracks die de set van vier nummers completeren, laten horen dat Dæmonesq de black metal niet eenzijdig inricht. Een goed voorbeeld daarvan is dat Raegina het ook aandurft om lang te wachten met het inzetten van de vocalen. Daardoor krijgt het muzikale van Dæmonesq nog meer glans.

Dæmonesq laat op de ep The Beauty Of Letting Go horen dat de black metal ook echt wel kan zegevieren met een dame aan het front. Die zijn er weinig, maar wie dit hoort, zal snakken naar meer.

Dæmonesq

TRACKLIST THE BEAUTY OF LETTING GO

01. The Beauty of Letting Go
02. Allure and Grandeur
03. Battleaxe
04. Displaced

DÆMONESQ ONLINE

Website
Bandcamp
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén