White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dark Zodiak – Ophiuchus

Leestijd: 2 minuten

Wie weet nog wat hij of zij deed op de eerste dag van dit jaar? De meeste zullen vooral bezig zijn geweest met de wensen voor het nieuwe jaar. De Duitse metalband Dark Zodiak was met andere dingen bezig. Zij verstuurden die dag een exemplaar van hun nieuwe plaat. Dat onderstreept het eigen beheer karakter van deze band, want Dark Zodiak komt geheel in eigen beheer met Ophiuchus.

Dark Zodiak

De uit Duitsland afkomstige vijfkoppige band Dark Zodiak bevindt zich in de hoek van de death en thrash metal. Onder aanvoering van Simone Schwarz is de band inmiddels al flink wat jaren in touw. Dat heeft hen een aantal mooie releases opgeleverd. Ophiuchus is de derde langspeler uit hun geschiedenis.

Ophiuchus

Deze nieuwe langspeler van Dark Zodiak telt tien tracks. Samen zorgen zij voor een kleine vijftig minuten aan knallend geweld door de speakers. Vanaf de eerste track is het namelijk dat duidelijk dat Dark Zodiak niet gekomen is om de mensheid stil te laten zitten. Zoals gezegd worden de death en thrash metal hoog in het vaandel gedragen.

‘Do More Say Less’ zweept de boel gelijk goed op. De brute partijen leggen een mooie basis voor de vette grunt van Schwarz. Wie het niet zou weten, zou niet denken dat hier een vrouw achter de microfoon te vinden is. In ‘Invisible Apocalypse’ laat zij zelfs horen nog veel meer facetten van de stem te beheersen. Door het zogenaamde pig-squeeling zorgt ze voor hier nog meer afwisseling op vocaal gebied.

Baslijnen om van te smullen

In Dark Zodiak vindt men niet alleen een vrouw aan het front, ook de basgitaar wordt bespeeld door een dame. En hoe! Steffi Bergmann laat in opener ‘Do More Say Less’ al horen dat de baslijnen iets zijn om naar uit te kijken bij deze plaat. In ‘Ophiuchus’ geeft zij haar visitekaartje nog steviger af, voor als dat nog niet gebeurd was. Dat nummer is overigens niet alleen de langste track op deze plaat, het is ook één van de tracks die laat horen wat Dark Zodiak allemaal in haar mars heeft.

Eén van de doelen van Dark Zodiak voor de aankomende tijd en van deze plaat is om hun fanbase weer te laten groeien. Ongetwijfeld zal Ophiuchus Dark Zodiak alleen maar goed doen. Wat dat betreft sluit deze band mooi aan bij het Nederlandse Downcast Collision. Ophiuchus is daarbij een corona-proof release. Waarom? Koop maar en gij zult zien!

Dark Zodiak - Ophiuchus

Tracklist Ophiuchus

01. Do More Say Less
02. Heaven, Earth And Beneath
03. Invisible Apocalypse
04. Ophiuchus
05. Destroy Destruction
06. Humor
07. From Thrash Till Death
08. 2020 A.D.
09. Total Freedom
10. Ignorance

Dark Zodiak online

Website 
Facebook 
Bandcamp

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén