White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

DarkRise – Circles of failure

De Zwitserse bergen staan niet direct bekend om hun verwoestende kracht. Toch hebben zij ook veel natuurgeweld in zich. Dat kan bands inspireren om ook over alles en iedereen heen te denderen. DarkRise is zo’n band. Al jaren timmert deze brute death metal band aan de weg. Eerder dit jaar kwam de band via Punishing Records met de langspeler Circles Of Failure.

Waar een lawine nog op gang moet komen, is DarkRise direct op stoom. Opener ‘Liar Liar’ knalt er direct vol power in. Er is geen ontkomen meer aan. DarkRise grijpt de luisteraar goed beet om hem in een wurggreep van deze death metal te laten genieten. ‘Old Assholes’ mag wel een track zijn waar het tempo soms wat lager lijkt, maar dat is slechts schijn. DarkRise speelt hier gewoon in op de zintuigen van de luisteraar. ‘Next’ laat horen dat er op hoog tempo nog steeds ruimte is voor daverende gitaarpartijen.

De storm van DarkRise duurt negen nummers voort. En om een goede voorstelling te maken van deze brute death metal moeten worden ingedacht hoe het is om een vuist vol in het gezicht te krijgen, zoals ook op de hoes van Pantera te zien is, en dat dan ongeveer dertig keer per minuut. Die intensiteit laat DarkRise op de luisteraar los. Bruutheid pur sang. Daar gaat het om.

De Zwitserse band DarkRise heeft met Circles Of Failure een plaat weten te maken waar de liefhebbers van brute death metal alleen maar van kunnen genieten. Het tempo, de hoogstaande partijen en rauwe vocalen zullen als zoete koek naar binnen gaan.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén