White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

DeWolff – WOlffpack

Leestijd: 3 minuten

DeWolff is hot. Het is inmiddels al een flink aantal jaar een graag geziene band voor een breed scala aan muziekliefhebbers. Dit trio verbroedert jong en oud. Daarbij is de groep erg actief. Kan men in de recente jaren een jaartal noemen waarin er geen release van hen op de markt kwam? Sinds hun oprichting in 2007 kwamen er alleen in 2011, 2013 en 2017 geen albums van hen uit. 2021 zal niet in dat lijstje komen, want via Mascot Records komt DeWolff met Wolffpack.

DeWolff

Het was in 2007 dat de broers Van der Poel – niet te verwarren met die fietsende broers Van der Poel – en Robin Piso de spotlight grepen. Niet veel later was de groep een van de oogappels van Matthijs van Nieuwkerk in DWDD en speelden ze de festivals plat. Inmiddels zijn de Europese podia ook al rijkelijk bezocht door dit drietal en geldt dat men onder een steen moet hebben geleefd, wil men DeWolff niet kennen.

Wolffpack

Deze nieuwe plaat van DeWolff telt tien tracks. Daarvan is opener ‘Yes You Do’, welke ook als single voorafgaand aan de release al de wereld in is geslingerd, met bijna zes minuten de langste. De artwork is lekker retro, wat ook goed bij de speeltijd van deze drie Limburgse levensgenieters past.

Zoals gezegd opent Wolffpack met ‘Yes You Do’. Daarin zweept DeWolff de boel niet alleen op hun eigen wijze op; de band krijgt ook nog verrassende ondersteuning. Ian Peres, die ook in Wolfmother speelde, verzorgt de bas, terwijl Judy Blank mee komt zingen. Elke muziekliefhebber weet dat DeWolff in topvorm is. Zo’n opener legt de lat voor de overige negen tracks hoog.

Invloeden van het verleden

Op Wolffpack is het ook weer duidelijk dat de sound van Pablo en zijn kompanen weer duidelijk geënt is op het verleden. De psychedelische rock van het drietal lijkt in ‘Do Me’ in de eerste klanken nog een klassieker van Wings te gaan spelen, om vervolgens die sferen wel aan te houden om op geheel eigen wijze de luisteraar te bedwelmen.

De sound van weleer komt natuurlijk ook boven drijven doordat DeWolff een van de hedendaagse bewijsstukken van de grootsheid van het hammondorgel is. Dat instrument geeft een waanzinnige laag in de muziek, iets waar bijvoorbeeld ook Deep Purple veel profijt van heeft gehad. In combinatie met het gitaarspel levert dit een mooie balans op. Rock, funk en psychedelica gaan hier hand in hand. Zou Prince zelfs van invloed zijn op deze Limburgers? Onder andere ‘Sweet Loretta’ doet dat wel vermoeden.

Er kan veel gespeculeerd worden over de invloeden binnen hun muziek; feit is dat die muziek groots is. Wederom. Wolffpack is een nieuw, daverend hoofdstuk aan het toch al zeer rijkelijk gevulde verhaal van DeWolff. Grootser dan men van een Nederlandse band mag verwachten.

DeWolff - Wolffpack

Tracklist Wolffpack

1. Yes You Do
 2. Treasure City Moonchild
 3. Do Me
 4. Sweet Loretta
 5. Half Of Your Love
 6. Lady J
 7. Roll Up The Rise
 8. Bona Fide
 9. R U My Savior?
 10. Hope Train

DeWolff online

Website 
Facebook 
Spotify 
YouTube 
Instagram 
Twitter

MASCOT LABEL GROUP

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén