White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dragony – Viribus Unitis

Iets meer dan tien jaar geleden zag in Wenen Dragony het licht. Voortgekomen uit The Dragonslayer Project bleek al snel dat deze groep de melodieuze powermetal hoog in het vaandel droeg. Inmiddels is die band toe aan de vierde langspeler. Via Napalm Records komt Dragony met Viribus Unitis.

Dragony

Zoals gezegd komt Dragony uit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Van de zes leden waren er vier ook bij de oprichting betrokken. De twee andere zijn er in 2012 bijgekomen. Dat betekent dat zij alleen niet op de debuutplaat Legends te horen waren. In dat kader kan ook worden gesteld dat Dragony een behoorlijk stabiele band is.

Viribus Unitis

Op Viribus Unitis, wat de opvolger van het in 2018 verschenen Masters Of The Multiverse is, staan twaalf tracks. Samen zijn die goed voor net geen vijftig minuten aan muziek. ‘On The Blue Danube’ geldt als een sferische intro van de plaat. ‘Battle Royale’ is op haar beurt de langste track van de schijf. Die duurt meer dan zes minuten.

De muziek van Dragony laat in ‘Gods Of War’ horen dat de melodieuze powermetal nog steeds hoog in het vaandel wordt gedragen. Als er strijd geleverd moet worden, kan men dit goed gebruiken om de troepen op te zwepen. Daarbij geldt dat men in Siegfried Samer een geweldige frontman heeft voor dit genre. Zijn stem, in combinatie met de goed aansluitende backing vocals, geldt als een belangrijke troef.

Bekende titels

Ook de songwriting is belangrijk bij Dragony. Dat valt goed te horen in ‘Darkness Within’, welke niet verward moet worden met de gelijknamige track van Machine Head. Overigens geldt dat ook voor ‘Love You To Death’. Dit is niet Dragony’s uitvoering van de klassieker van Type O Negative. Terug naar die songwriting; Dragony laat goed horen dat zij een nummer ook vanuit de rust kunnen opbouwen. ‘Darkness Within’ laat dat dus goed horen.

De symfonische kant van Dragony komt sterk naar voren in ‘Viribus Unitis’. Misschien is dat überhaupt wel een van de sterkste tracks op deze plaat. Hier durft de band het aan om de massale achtergrondvocalen langdurig het woord te geven. Dat geeft iets heroïsch aan deze track.

Dragony heeft met Viribus Unitis een langspeler gemaakt die perfect past binnen de thematiek die de band altijd aandraagt. Dit is powermetal waarmee iedereen zin heeft om ten strijden te gaan. Nu maar hopen dat die strijd wel op een positieve manier wordt geleverd, want er is al genoeg geweld. Laat het staan voor de symbolische strijd. Viribus Unitis levert de mensheid kracht!

Dragony - Viribus Unitis

Tracklist Viribus Unitis

1. On the Blue Danube
2. Gods of War
3. Love You to Death
4. Magic
5. Darkness Within
6. A.E.I.O.U.
7. Viribus Unitis
8. Golden Dawn
9. Made of Metal (Cyberpunk Joseph)
10. Battle Royale
11. Legends Never Die
12. Haben Sie Wien schon bei Nacht geseh’n

Dragony online

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM

NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén