White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ektomorf – Reborn

Het Oostenrijks-Hongaarse Rijk is al ruim honderd jaar geleden gevallen en de banden tussen de twee landen zijn daarna niet op alle gebieden soepel te noemen. Toch gloort er op muzikaal gebied wel een verbintenis tussen de twee landen. Ektomorf komt namelijk via Napalm Records met de langspeler Reborn.

Ektomorf

De Hongaarse metalband Ektomorf draait al een paar decennia mee in de wereld waar de gierende gitaren koning zijn. De band kent vele wisselingen en heeft alleen in Zoltán Farkas een stabiele factor. Inmiddels geldt dat er ten opzichte van de vorige plaat naast hem alleen dezelfde gitarist van de partij is. Die was overigens op Fury, de voorganger van Reborn, pas voor het eerst te horen.

Reborn

Deze nieuwe langspeler van Ektomorf is alweer de vijftiende van dit gezelschap. Vooraf laat men weten dat men juist meer richting de thrash metal van het eerste uur zal gaan op deze nieuwe schijf. De acht nummers die Ektomorf op Reborn heeft geplaatst, moeten dat gaan bewijzen.

De tracks op Reborn laten direct horen dat Ektomorf de banden met die thrash stevig aangrijpt. ‘Where The Hate Conceives’, welke gezegend is met een rustige intro, en ‘Fear Me’ laten dat goed horen. Ergens tussen Sepultura van begin jaren ’90, Slayer en Exodus lijkt Ektomorf haar pad te hebben gevonden.

Iets wat Ektomorf ook heel goed doet, is de liefhebbers van goed gitaarwerk inpakken. In ‘Forsaken’ blijkt dat deze Hongaren het ook lang zonder een vocalist kunnen. Met meer dan zeven minuten is dit de langste track op Reborn. Het sublieme gitaarspel doet denken aan Metallica’s ‘Orion’ of ‘Inquisition Symphony’ van Sepultura.

Het moge duidelijk zijn dat dit verbond tussen Oostenrijk (Napalm Records) en Hongarije (Ektomorf) louter positief te bestempelen is. Farkas is met zijn nieuwe kompanen in Ektomorf weer helemaal Reborn. Een heerlijke thrash plaat.

Ektomorf - Reborn

Tracklist Reborn

01 Ebullition 3:56
02 Reborn 4:31
03 And The Dead Will Walk 4:11
04 Fear Me 3:59
05 Where The Hate Conceives 5:28
06 The Worst Is Yet To Come 4:51
07 Forsaken 7:09
08 Smashing The Past 3:11

Ektomorf online

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén