White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Eva van Manen – Politiek & Liefde

Leestijd: 2 minuten

Politiek en liefde zijn, waarschijnlijk op het weer na, ’s lands meest besproken onderwerpen. Eva van Manen trekt deze twee samen voor haar nieuwe langspeler. De veelzijdige muzikante kon geen mooiere dag wensen voor de release: Valentijnsdag. Op die dag zal via Concerto Records Politiek & Liefde wereldkundig worden.

Wat Eva van Manen doet, is de luisteraar betoveren met haar stem. De woorden waarmee zij haar kunstwerken maakt, zijn even raak als soms ook even cryptisch. De flow is goed en wie beseft na een halve plaat luisteren dat deze schijf de banden met de gitaar maar hier en daar op de plaat aanhaalt, weet dat zij iets heel goeds doet. Anders kon het niet boeien. De titeltrack, ‘Politiek & Liefde’ snijdt op een geweldige manier een thema aan dat nog niet aan elke keukentafel besproken kan worden, om vervolgens in ‘Je Auto’ voor te schotelen dat humor ook belangrijk is. Die humor is ook belangrijk om moeilijke thema’s aan te snijden.

Op Politiek & Liefde heeft Eva van Manen elf tracks geplaatst. De veelzijdigheid van de muziek zorgt ervoor dat er telkens een andere basis ligt voor de dansende woorden. ‘Wie Kan’ heeft iets zwoels in zich, waar ‘Blijf Rustig’, de afsluiter van de plaat, de minimalistische inrichting van de randzaken onderstreept. Alleen de strijkers krijgen even de kans om zonder woorden daar te schitteren in hun eenvoud.

Muziek is een vorm van kunst en draait niet louter om wat er met de instrumenten gedaan wordt. Politiek & Liefde van Eva van Manen is daar een goed voorbeeld van. De woorden en het spelen hiermee maken van Politiek & Liefde  een even verrassend als schitterend kunstwerk.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén