White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Falconer – From a Dying Ember

De nieuwe plaat van de Zweedse band Falconer komt met een bijzondere boodschap. De groep stopt er namelijk mee. From A Dying Ember zal dan ook het slotakkoord op een twintig jaar durende carrière zijn. Deze negende langspeler komt evenals al zijn voorgangers uit via Metal Blade Records.

Falconer

Falconer is bij het wisselen van de millennia ontstaat uit het as van het ter zielen gegane Mithotyn. De band bracht met Falconer  in 2001 de eerste langspeler uit. Na het in 2014 verschenen Black Moon Rising bleef het een poos stil. De band wilde het schrijfproces niet overhaasten. Met From A Dying Ember wilde de band nog eenmaal een grootse plaat op de planken brengen.

From A Dying Ember is een schijf geworden waar in de standaardversie elf tracks te vinden zijn. De gelimiteerde eerste versie van de digipack telt er nog drie extra. De normale versie van de plaat telt iets meer dan driekwartier aan muziek. Daarvan neemt afsluiter ‘Rapture’ met net geen zeven minuten de meeste ruimte van in beslag.

Muziek

De muziek van Falconer moet gevonden worden in de hoek van de powermetal. De muziek klinkt heroïsch. Dat blijkt bijvoorbeeld in ‘Fool’s Crusade’. Daar wordt ook de vocale range van zanger Mathias Bald duidelijk onderstreept. Het verhalende geheel zorgt er ook voor dat er naast de sterke basis van muziek en heerlijk gitaarwerk ook op dat front wat te beleven valt. Tevens zijn in de sound ook nog de invloeden van de folk te horen.

In dat opzicht is afsluiter ‘Rapture’ ook een track die het geheel van waar Falconer voor staat mooi laat zien. Hier komen de sounds van de folk en de power metal op heerlijke wijze samen. Wie From A Dying Ember hoort, zal onderkennen dat het een geweldige manier is om de laatste plaat uit de carrière mee af te sluiten.

Bands komen en bands gaan. Voor Falconer is het na From A Dying Ember gedaan. Dat deze Zweden met deze release de luisteraar nog eenmaal volledig inpakken, is dan ook erg mooi. De power metal kan het trots zijn op Falconer. Het glas kan geheven worden op From A Dying Ember.

Tracklist

1 Kings And Queens
2 Desert Dreams
3 Redeem And Repent
4 Bland Sump Och Dy
5 Fool’s Crusade
6 Garnets And A Gilded Rose
7 In Regal Attire
8 Rejoice The Adorned
9 Testify
10 Thrust The Dagger Deep
11 Rapture
12 The Cauldron *
13 Portals Of Light (acoustic version) *
14 Long Gone By (acoustic version) *
*bonus track ltd. 1st ed. Digipak

Falconer online

Facebook
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén