White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fleddy Melculy – And Just Niks For All EP

Leestijd: 2 minuten

Wat doet men in tijden dat men meer thuis moet zitten dan wenselijk? Juist dan kan men lekker werken aan niks. Dat is tenminste de gedachte van het gezelschap van Fleddy Melculy geweest. Via Sony Music komt Fleddy Melculy namelijk met …And Just Niks For All. Een ep van niks.

Fleddy Melculy

Er kan hier een introductie gegeven worden over dit Belgische fenomeen, maar men kan ook de tijd nemen om even naar zichzelf te kijken. Mocht men na al die jaren nog niet bekend zijn geraakt zijn met Fleddy Melculy, moet men zich toch even goed beraden of men nog onder de levenden is. Mocht dat wel het geval zijn en Fleddy Melculy nog geen belletje doet rinkelen, ga dan naar de dichtstbijzijnde telefoon om een hulplijn in te schakelen.

…And Just Niks For All EP

Even voor de duidelijkheid: Fleddy Melculy heeft niks met Metallica. Alle gelijkenissen zijn gebaseerd op puur toeval. Niks bijzonders. Toeval bestaat nu eenmaal. In acht tracks wordt dit nieuwe feestje gevierd. Dat af en toe een knipoog wordt uitgedeeld, is de band op het lijf geschreven.

‘Freddie’, een prachtige ode aan Queen – of juist niet, ‘Niks’ en ‘T-Shirt van Fleddy Melculy’ hadden de mensheid al voorbereid dat er weer coronaproof thuis gemosht kon gaan worden. ‘Slaap’ is daar ook een goed voorbeeld van. Het tempo in combinatie met de breaks en de zware gitaren zorgen ervoor dat deze Belgische helden het slaap van de luisteraar (en diens buren) inderdaad ontneemt.

Het slotakkoord van de ep …And Just Niks For All neemt de metalhead mee terug naar de goede jaren ’90. Fleddy Melculy haalt namelijk het cultalbum ATP van Belgian Asociality aan. ‘De Gefrustreerde Automobilist’ krijgt hier een mooi voetstuk. De humor van Belgian Asociality is iets dat ook Fleddy Melculy op het lijf is geschreven.

Wie alles heel serieus benaderd,… Natuurlijk is …And Just Niks For All van Fleddy Melculy een ep van niks. Die conclusie kon vooraf al worden getrokken. Tenminste, voor die verziekte burgers die Fleddy Melculy nog steeds associëren met een bekend viertal uit Engeland waar de zanger niet meer van leeft. Voor iedereen die wel een leven heeft: heerlijke plaat, pot bier open en luid aan zetten.

Fleddy Melculy - And Just Niks For All

Tracklist …And Just Niks For All

  1. Papa FM
  2. God Is Een Kapper
  3. Backstage
  4. Freddie
  5. Slaap
  6. Niks
  7. T-Shirt Van Fleddy Melculy
  8. De Gefrustreerde Automobilist

FLEDDY MELCULY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén