White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Forest Field – Seasons

Leestijd: 2 minuten

‘Spring Is Coming’, ‘Autumn Sky’ en ‘On The Edge Of The Winter’. Juist, de seizoenen zitten er goed in. Dat is ook niet gek, want de onlangs uitgebrachte langspeler van Forest Field, waar zanger Phil Vincent en multi-instrumentalist Peter Cox achter schuil gaan, heet Seasons. Dat album is verschenen via Rock Company.

Waar zanger Phil Vincent opereert vanuit de Verenigde Staten, waar de vocalen zijn opgenomen, speelde Peter Cox alles in Nederland in. In deze tijden is dat niet van de plaat af te luisteren. Het klinkt als een goed geheel. Daarvoor moeten ook de complimenten aan Peter Cox worden gegeven. Hij is zelf verantwoordelijk geweest voor het mixen en masteren van deze schijf. Opener ‘Delta Hours’ en ‘Into The Lion’s Den’ laten dat goed horen. Daarbij doet Forest Field denken aan een kruising van Kansas, Toto en een beetje Yes. In dat laatst genoemde nummer zullen de liefhebbers van daverende solo’s ook in hun nopjes zijn. De puike solo’s van Vince O’Regan zijn zijn gastbijdrage meer dan waard.

Dat het niet alleen maar progressieve rock met gierende melodieën betreft op Seasons is in ‘Rain In May’ goed te horen. Daar doet Forest Field zelfs denken aan The Beatles met hier en daar een vleugje Pink Floyd er doorheen. Als na drie-en-een-halve minuut de elektrische bombast alsnog zijn intrede doet, is men direct weer in de sferen van de progressieve rock. Hoe er daarna direct weer plaats wordt gemaakt voor rust, getuigt van een knap staaltje songwriting.

Het mooie van goed studiowerk is dat men nooit hoort dat er eigenlijk maar weinig mensen aan te pas zijn gekomen. Doordat Peter Cox alles goed voor elkaar heeft, klinkt Seasons als het resultaat van een goed op elkaar ingespeelde progressieve rock band.

17 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén