White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gang – All For One

Het verhaal van de Franse metalband Gang begint al in 1990. Bijna dertig jaar later is de band nog steeds actief. Het vijftal kwam in 2014 met de langspeler Inject The Venom. Een jaar later was er nog een live plaat, Live Is All, die liet horen dat de band still going strong is. Nu is er dan de lang verwachte langspeler: All For One.


Opvallend aan deze nieuwe schijf, die via Underground Investigation uit komt, is dat Gang in de negen nummers bij zes tracks gezelschap krijgt van gastmuzikanten. In ‘Warchild’, wat niks met het Nederlandse goede doel te maken heeft, zingt Katarina Xanthou mee, terwijl in ‘The Legend’ Thierry Tripenne om de hoek komt kijken. Dat zorgt voor extra’s in de muziek. In het meer dan twaalf minuten durende ‘All For One’ verwelkomen de heren zelfs meerdere gasten. Het geeft een mooi spel in de muziek weer, waarbij ook blijkt dat Gang het schrijven, van pakkende heavy metal met onder andere een vertellend middenstuk, goed in de vingers heeft. Dat bleek echter in het verleden ook al.

Toch zijn al die gastmuzikanten misschien wel een beetje afleidend van waar het echt om draait: Gang. De Franse band laat echter horen dat hun eigen kracht nog steeds de muziek is en dat er eigenlijk geen gastmuzikanten voor nodig zijn. ‘The Almighty’ laat dat goed horen. Melodieus als de beste en pakkend zoals een goede band behoord te zijn, dat is Gang. Daarom is het misschien wel erg bescheiden van hen om de aandacht met zoveel te delen, terwijl ze zelf de echte sterren zijn.

All For One is wederom een sterke metalplaat van de Franse door thrash beïnvloede heavy metal band Gang. De luchtgitaren kunnen weer uit de kast worden gehaald en de lange manen weer ontbonden worden. Heavy metal ten top.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
15 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén