White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Going Postal NYHC – Going Postal EP

Wie de afkorting NYHC in zijn naam draagt, zorgt gelijk dat de verwachtingen bij de liefhebber daar zijn. Daarmee is het ook gelijk duidelijk in welke hoek deze band gezocht moet worden. Going Postal NYHC komt via het Nederlandse WTF Records met de ep Going Postal.

Going Postal NYHC

Even voor wie het nog niet heeft begrepen: Going Postal NYHC is een hardcore punk band uit New York. Misschien dat de afkorting nu wordt gesnapt. Zo niet, hopeloos. Deze band is ontstaan in 2019 en kan daarmee met recht een jonge band genoemd worden. Daarmee wordt gelijk duidelijk dat er zeker nog nieuwe aanwas in het genre (voor hen die daar over twijfelden).

Going Postal EP

Deze korte schijf kan met recht kort genoemd worden. De release van Going Postal NYHC telt vijf tracks. Samen zijn die goed voor maar net iets meer dan tien minuten. De muziek start met wat feedback, om vervolgens een ronkende bas de echte aftrap te laten doen. Op dat moment is het al duidelijk dat mouwen opgestroopt kunnen worden en de kisten strak gebonden kunnen worden, opdat deze niet verloren gaan worden. ‘Going Postal’, waarmee de release opent, en ‘Daily Grind’ zetten gelijk de toon. Men doet niet aan gepolijste mixen, waardoor alles rauw en energiek door de speakers knalt. Deze band zorgt ervoor dat je zin krijgt om los te gaan.

De enige track die echt wat anders is, is ‘The Barker’. Daar blijkt dat Going Postal NYHC het ook op een lager tempo kan. Even geeft de band de luisteraar om wat rustig rond te struinen opzoek naar de volgende moshpit, welke in ‘Drowning In It’ volgt. Dan kunnen de windmills en andere moves weer uit de kast getrokken worden.

De ep Going Postal van de Amerikaanse hardcore band Going Postal NYHC is een prima visitekaartje voor deze band. Rauw, energiek en recht toe recht aan; wat wilt de liefhebber nog meer? Kortom, dit is dus NYHC voor de toekomst.

Going Postal NYHC - Going Postal EP

Tracklist Going Postal EP

  1. Going Postal
  2. Daily Grind
  3. FTW
  4. The Barker
  5. Drowning In It

Going Postal NYHC online

Facebook

WTF RECORDS ONLINE

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén