White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Grave T – Silent Water

Leestijd: 2 minuten

De Italiaanse band Grave T laat zich naar verluid niet in een hokje stoppen. De invloeden van de progressieve metal en diverse aanverwante stijlen zorgen ervoor dat de band bestempeld staat als post-progressieve metal. Wat dat inhoudt, moet blijken op hun debuutplaat. Via Seahorse Recordings komt de band met zijn debuutplaat die Silent Water genaamd is.

Opener ‘Bloody Fountain’ doet denken aan een combinatie van Metallica in de jaren ’90 en Diablo BLVD met in de bridge ook nog een moment waarop Dream Theater van invloed lijkt op Grave T. ‘Grave T Wonder’ klinkt vervolgens meer als Mötorhead met hier en daar een dikke knipoog naar de zogenaamde nu-metal. De aanpak daarbij is hier en daar erg energiek en ook rauw. De sterke riffs zorgen ervoor dat het vocale experiment soms wat minder opvalt. Dat blijkt ook in ‘Two Good Sisters’.

Op deze debuutplaat van Grave T staan in het totaal tien tracks. De kortste daarvan haalt de drie minuten nog niet en is het eerder aangehaalde ‘Grave T Wonder’. De langste van Silent Water is de track die genoemd is naar één van de langste dieren: ‘Blue Whale’. Hierin laat de band na een rustige haast Pink Floyd-achtige intro horen dat de eerder genoemde band waaraan de muziek gerefereerd werd ook allemaal samengevoegd kunnen worden. De samenzang geeft het gevoel mee dat alles live gebeurt, waardoor het energie oplevert. De rustige passage in de track is ook een mooi moment om de melodie in de gitaar te onderstrepen.

Het is een plaat die flink heen en weer stuitert door de energie en de strakke riffs, maar ook door de vele invloeden die te horen zijn in de sound van deze Italianen. Grave T laat met Silent Water horen dat de veelzijdig rocken best met een flink rauw randje kan.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén