White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hell Obelisco – Cyclopian EP

Leestijd: 2 minuten

De Italiaanse sludgers van Hell Obelisco is in 2015 ontstaan. Het was 2018 toen hun eerste langspeler wereldkundig werd. Toen verscheen Swamp Wizard Rises. Die plaat onderstreepte het zompige, sludgy geluid van deze heren. Daar is nu een opvolger voor. Weliswaar is het geen langspeler, maar een EP is ook meer dan welkom. Geheel in eigen beheer verschijnt de EP Cyclopian.

De sound van Hell Obelisco is niet puur de sludge zoals men gewend is. Natuurlijk zijn de lage tonen leidend en voelt elke stap drassig, maar direct in opener ‘Rotten Beauty Contest’  blijkt dat men voor de gitaarsolo toch wel een helder geluid durft te gebruiken. Dat is een aangename verrassing, evenals de bijzondere outro van deze track. Overigens laten de lyrics er ook geen gras over groeien. Laat men zo stellen dat het geen teksten voor de watjes in de samenleving zijn.

Op de EP Cyclopian staan vijf tracks. Ongetwijfeld valt de vierde van de tracklist het meest op. ‘Sharp Dressed Man’ is inderdaad Hell Obelisco’s versie van de ZZ Top-klassieker. Flink wat zwaarder dan het origineel, maar toch wel herkenbaar. Wie de plaat hoort, weet echter dat ook ‘Mudrising Terror’ de aandacht verdient. In deze bijna tien minuten durende afsluiter weet Hell Obelisco namelijk ook de fanaten van de doom nog in te pakken. Even lijkt het nummer al over te zijn, maar dan knalt de band er toch weer met de kenmerkende riff weer in.

De EP Cyclopian laat horen dat de Italiaanse sludge metal band Hell Obelisco de zaken goed op orde heeft. De zware metal raakt alle uithoeken binnen de sludge, waardoor de vijf nummers lekker gevarieerd zijn zonder afstand te nemen van het genre, zelfs niet als ZZ Top wordt geëerd.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén