White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Helleruin / De Gevreesde Ziekte – Invincible / Ω

Leestijd: 2 minuten

Split releases zijn gemaakt voor de liefhebber. Vaak komen ze in een kleine oplage via een bescheiden label. Het is een mooie manier voor een artiest om zichzelf op een net wat andere manier in de kijker te spelen. Het Antwerpse Babylon Doom Cult Records start het jaar met de uitgave van zo’n split. Helleruin en De Gevreesde Ziekte komen op deze manier samen.

Invincible / Ω

De release verschijnt op 180 grams vinyl. Deze is zeer gelimiteerd, want er komen maar 300 kopieën van op de markt. Dat betekent dus, gezien het een split is, dat er per band maar 150 exemplaren voor de fans beschikbaar zijn. Men weet dus dat snel bemachtigen een pre is bij deze release.

Helleruin

Hoewel het label toch echt Belgisch is, zijn de twee bands die hier de aandacht vragen Nederlands. De eerste drie nummers zijn van Helleruin. Die band komt uit Groningen. Hoewel, band? Helleruin is het resultaat van het werk van Carchost en dan ook alleen Carchost. Hij schrijft, speelt en zingt alles.

De drie tracks van Helleruin, waarvan ‘Invincible’ al eerder op het wereldwijde web prijkte, laten horen dat de black metal van weleer hoog in het vaandel gedragen wordt. De kille mix, snerpende gitaren en moordende blast zorgen ervoor dat de liefhebber van de obscure black metal er goed voor kan gaan zitten. ‘Mijn Ziel Aan De Duivel’ is daar ook een goed voorbeeld van.

De Gevreesde Ziekte

Na de drie tracks van Helleruin volgen drie nummers van het Eindhovense De Gevreesde Ziekte. Deze mysterieuze band bracht eerder de twee-track single Ω uit via Zwaertgevegt. Nu is daar een nummer aan toegevoegd. ‘Zwartgallig’ is dan ook direct de opener van het drieluik van De Gevreesde Ziekte. De eerste tonen winden er geen doekjes omheen. De black metal prijkt hier ook in volle glorie. Dat De Gevreesde Ziekte ook sferische passages in hun muziek verwerkt, zorgt voor een mooie balans in de songs. Door de immer ijzige krijs blijven de sferen wel overeind.

Dat de stad van de Martinitoren en de Lichtstad op een duistere manier met elkaar verbonden zijn geworden, is te danken aan onze Vlaamse zuiderburen. Helleruin en De Gevreesde Ziekte zorgen met deze split release voor een aangenaam portie obscure black metal.

Helleruin De Gevreesde Ziekte

Tracklist Invincible / Ω

Helleruin
1. Invincible (6:37)
2. Mijn Ziel Aan De Duivel (7:46)
3. We Rush Ahead (7:49)
De Gevreesde Ziekte
4. Zwartgallig (5:43)
5. Zelfhaat (8:46)
6. De Gevreesde Ziekte (7:56)

Helleruin online

Bandcamp
Facebook
Instagram

De Gevreesde Ziekte online

Bandcamp

Babylon Doom Cult Records online

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén