White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Helloween – Skyfall (single)

2021 is het jaar waarin Helloween muzikaal dingen gaat doen die nooit voor mogelijk gehouden werden. De line-up met zowel Kai Hansen, Michael Kiske en Andi Deris in de gelederen geldt als de ultieme droom voor de Helloween-fans. Met deze drie zangers aan het front knalt Helloween er later dit jaar een nieuwe plaat in. Eerst komt Helloween met de single Skyfall.

Skyfall

De single Skyfall verschijnt in verschillende formaten via Nuclear Blast. De vinylversie kent vele verschillende kleuren en ook de cd-versie van deze single komt uiterst verzorgd voor de dag. Muzikaal draait het natuurlijk op deze twee tracks tellende single om de titeltrack. Dat nummer staat er zelfs tweemaal op.

‘Skyfall’ moet niet verward worden met de track van Adèle. Helloween schotelt de metalhead een ‘Skyfall’ voor waar de hoorn de lucht in bij kunnen. De singleversie van de track duurt meer dan zeven minuten en is een complete reis waarin een mooie rol voor de band als geheel weggelegd is. De zangers schitteren, maar gunnen elkaar ook de ruimte. Misschien is dat wel het knappe aan het geheel.

Zoals gezegd is de tweede track op deze release ook ‘Skyfall’. Hier is echter aan toegevoegd ‘exclusive alternate vocals edit’. Die vocalen zijn echt niet het enige dat anders is. Deze versie is namelijk vijf minuten langer. Dat brengt het totaal qua speelduur van deze single om en nabij de twintig minuten. De bridge is uitgebreider en de overgangen worden nog secuurder vormgegeven.

De single Skyfall van Helloween laat horen dat de muziekliefhebber reikhalzend kan uitkijken naar de langspeler die voor juni gepland staan. Dit is een herijking van de definitie ‘Skyfall’ in de muziek.

Helloween - Skyfall (single)

Tracklist Skyfall (single)

  1. Skyfall (single edit)
  2. Skyfall (exclusive alternate vocals edit)

HELLOWEEN ONLINE

Website
Facebook

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén