White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hexvessel – All Tree

Leestijd: 2 minuten

De naam Hexvessel is gekoppeld aan een internationaal gezelschap onder leiding van Mat McNerney, die op zijn beurt ook nog gekend kan worden van Code. Waar hij van de Britse eilanden afkomstig is, vormt Finland het geboorteland voor veel andere musici in deze band. Via Century Media komt Hexvessel met zijn vierde studioplaat: All Tree.

Wie nu direct denkt dat hier een bruisende metalplaat aan komt, komt bedrogen uit. De muziek van Hexvessel op All Tree ligt dichterbij de folk dan de metal. Opener ‘Blessing’ is een gesproken woord, waarbij een koor ter ondersteuning bijval doet, terwijl het daarop volgende ‘Son Of The Sky’ een mooie folksong is met aan het eind nog een gitaarpartij die doet denken aan Pink Floyd. ‘Old Tree’ laat vervolgens de luisteraar nog verder wegdromen. De viola doet daarbij ook zijn betoverende werk.

All Tree heeft in het totaal dertien tracks. Dat houdt in dat Hexvessel de luisteraar een ruime driekwartier betovert. Mat McNerney en zijn kompanen gaan op in de sfeer, mede door het geluid van onder andere vogels op de achtergond, waardoor het voor de luisteraar ook makkelijk is om daarin mee te gaan. Als Hexvessel in ‘A Sylvan Sign’ zijn langste track van All Tree aan de luisteraar voorschotelt, blijkt dat de kabbelende akkoorden ook aansluiting vinden bij het akoestische werk van The Wall van Pink Floyd.

Het is misschien voor sommige labelpuriteinen lastig, maar Century Media staat voor meer dan alleen hard gitaarwerk. Hexvessel laat dat mijn zijn nieuwe plaat goed horen. All Tree is een betoverend, natuurlijk meesterwerkje waar zelfs de vogels van meegenieten.


Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén