White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hypocrisy – Worship

Leestijd: 2 minuten

Dat het lang heeft geduurd, is een understatement. Het was immers 2013 toen End Of Disclosure uit kwam. Er waren al fans die de hoop op een opvolger daarvan hadden opgegeven. Echter, die nieuwe langspeler gaat er weldra komen. Hypocrisy komt namelijk via Nuclear Blast met Worship.

Hypocrisy

De band met Peter Tägtgren aan het front draait al mee sinds de begin jaren ’90 van de vorige eeuw. Het drietal heeft met menig plaat het hart van de death metal, die veelal melodieus ingericht is, sneller doen laten kloppen. Daarom zijn de verwachtingen rondom de nieuwe plaat dan ook hooggespannen.

Worship

In vijftig minuten presenteert het Zweedse drietal de metalhead een elftal aan nieuwe nummers. ‘Another Day’, welke de snelle kant van Hypocrisy mooi in de picture zet, is met iets meer dan drie minuten de kortste track van de schijf. Dat is direct ook de enige die de grens van de vier minuten niet haalt. De overige tracks hebben allemaal een speelduur van tussen de vier en vijf en een halve minuut.

Opener ‘Worship’ zorgt dat de death metal fanaat direct op het puntje van zijn of haar stoel zal gaan zitten. Het daarop volgende ‘Chemical Whore’ brengt de melodieuze kant van Hypocrisy nog sterker naar voren. Doordat Hypocrisy niet overal strooit met de melodieuze riffs, komt het allemaal meer uitgebalanceerd over. ‘Greedy Bastards’ laat dat evenwicht mooi horen.

Als het gaat om melodieuze death metal die het bloed sneller doet stromen, dan heeft Hypocrisy met Worship een sterk staaltje in handen. Wie deze plaat hoort, zal direct gaan duimen dat een nieuwe plaat niet weer acht jaar op zich laat wachten. Horns up en haren los.

Hypocrisy - Worship - Artwork

Hypocrisy online

Website
Facebook

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén