White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ignite – Ignite

Tsja, ondanks dat hij in eerste instantie nog niet de zanger was, gold Zoli Téglás toch wel als het gezicht van Ignite. Toen hij bekend maakte met die band te stoppen, ging de rest wel door. Inmiddels heeft Ignite met Eli Santana aan het front wel vorm gekregen. Omdat het ook een soort van nieuw begin is, heet de nieuwe plaat van Ignite wel gewoon Ignite. Dat album verschijnt via Century Media.

Ignite, de band

De oorsprong van deze Amerikaanse hardcore band ligt al aan het begin van de jaren ’90. Ignite is nooit een band geweest die de liefhebber heeft gepresenteerd op een overkill aan releases. Ignite wordt pas de zevende langspeler en de eerste sinds het in 2016 uitgekomen A War Against You.

Ignite, de plaat

In elf tracks, welke samen net geen vijfendertig minuten duren, presenteert Ignite zich hier opnieuw. Mede daarom heeft de groep wel een afbeelding van de band op de cover geplaatst met daarbij de namen, alsof men opnieuw geïntroduceerd moet worden. Voor de fans die de band nog niet hebben kunnen aanschouwen, krijgt Eli Santana zo wel een gezicht.

Muzikaal laat het vijftal horen dat men nog steeds staat voor de toegankelijke, energieke kant van de hardcore. De punk knalt namelijk in tracks als ‘Anti-Complicity Anthem’ en ‘State Of Wisconsin’ door de speakers, maar wordt direct ook onderstreept door het karakter van de sound. De melodieuze kant in de muziek van Ignite geeft immer veel schwung aan het geheel en zorgt ervoor dat ook de liefhebbers van punkrock die net een tandje steviger ook kunnen waarderen, ook aanhaken.

Eli Santana

De grote vraag rondom deze plaat is echter voor velen: ‘Hoe doet Eli Santana het?’ Natuurlijk is het makkelijk om te stellen dat hij Téglás niet. Dat is hij niet en zal hij ook niet worden. Daarom is het goed om te beseffen dat deze groep eigenlijk middels een nieuw daglicht gezien moet worden. Dan blijkt dat Santana echt wel een goede strot heeft, zowel rauw als clean. ‘Let The Beggars Beg’, welke misschien wel erg smooth is, onderstreept dat.

De conclusie voor deze naar de band zelf genoemde plaat is dan ook dat de groep de zaakjes goed voor elkaar heeft. De energie en schwung zijn nog steeds in hoge mate aanwezig en daar draait het ook om.

Ignite - Ignite

Tracklist Ignite

 1. ANTI-COMPLICITY ANTHEM
 2. THE RIVER
 3. THIS DAY
 4. ON THE ROPES
 5. THE BUTCHER IN ME
 6. CALL OFF THE DOGS
 7. THE HOUSE IS BURNING
 8. ENEMY
 9. STATE OF WISCONSIN
 10. LET THE BEGGARS BEG
 11. AFTER THE FLOOD (CD BONUS)

Ignite online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén