White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

In Flames – Clayman (20th Anniversary)

Leestijd: 2 minuten

Het was in de zomer van 2000 toen de Zweedse metalband met Clayman kwam. Die plaat geldt tot op de dag van vandaag als een release om niet te vergeten. Niet alleen aansprekende tracks als ‘Pinball Map’ en het immer sterke ‘Only For The Weak’ gelden als toonaangevend. Wegens de twintigste verjaardag van die plaat, komt In Flames via Nuclear Blast met Clayman (20th Anniversary).

Wat is nieuw?

De heruitgave van Clayman komt met nieuwe artwork, een goed verzorgd boekje en bovenal een aantal extra nummers. Die tracks zijn de reden voor de fan om de release eens goed te bekijken. Eén track is nooit uitgebracht, de andere zijn opnieuw opgenomen. Dat is gebeurd in de huidige line-up.

De eerste elf tracks op Clayman (20th Anniversary) zijn zoals op het origineel van In Flames ook stonden. Daarna komt In Flames met ‘Themes And Variations In D-Minor’. Waar In Flames staat voor een goed portie metal betreft het hier een lang klassiek stuk. Daar moet men van houden. Niet elke metalhead zal hier, ondanks de mooie melodieën, van houden.

De tracks die opnieuw zijn opgenomen zijn de favorieten van het brede publiek: ‘Only For The Weak’, ‘Bullet Ride’, ‘Pinball Map’ en ‘Clayman’. ‘Only For The Weak’ laat horen dat de band ook nieuwe inzichten heeft gebruikt in de opnames. De gitaren klinken hier en daar wat anders en ook de zanglijnen zijn niet identiek. Misschien zijn er mensen die vinden dat het afbreuk doet aan de originele versies, maar het laat ook horen dat In Flames immer kritisch naar de eigen muziek durft te kijken.

In Flames zal altijd een bijzondere plek in de wereld houden en Clayman daarbij ook. De heruitgave onderstreept niet alleen hoe sterk die plaat was, maar ook dat de band nog steeds van uitzonderlijke klasse is. Clayman (20th Anniversary) eert In Flames dan ook. 

In Flames - Clayman

TRACKLIST CLAYMAN (20th ANNIVERSARY):

 1. Bullet Ride
 2. Pinball Map
 3. Only For The Weak
 4. …As The Future Repeats Today
 5. Square Nothing
 6. Clayman
 7. Satellites and Astronauts
 8. Brush The Dust Away
 9. Swim
 10. Suburban Me
 11. Another Day In Quicksand
 12. Themes and Variations in D-Minor (instrumental)
 13. Only For The Weak (Re-recorded)
 14. Bullet Ride (Re-recorded)
 15. Pinball Map (Re-recorded)
 16. Clayman (Re-recorded)

IN FLAMES ONLINE

Website
Facebook
Nuclear Blast
Twitter
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén