White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Induction – Born From Fire

Leestijd: 2 minuten

De afgelopen jaren is er voor het Tsjechische Induction veel veranderd. Daarover verderop in deze review meer. De band is echter wel onverminderd hard doorgegaan, want Induction heeft met Born From Fire een nieuwe langspeler. Dat album verschijnt via Atomic Fire Records, wat het debuut is voor deze band op dit label.

Induction

Zogezegd is er dus het nodige veranderd in de band. Induction is namelijk in 2017 opgericht en twee jaar daarna verscheen met Induction de eerste langspeler. Daarna zag gitarist de complete line-up om hem heen wisselen. Het resultaat was dat hij dit jaar pas weer echt een nieuwe setting heeft. Toch is de band dus niet stil blijven zitten.

Born From Fire

De nieuwe langspeler, wat de tweede is dus, telt twaalf tracks. Daar is ‘Sacrifice’ ook meegerekend, welke eigenlijk als bonustrack genoteerd staat. Dat nummer is namelijk eerder dit jaar als single al uitgekomen en voor Born From Fire nog wel even onder handen genomen. Dat dus als toetje.

Induction staat voor symfonische power metal. Dat resulteert in een volle sound die bij vlagen doet denken aan Blind Guardian, Helloween en Iced Earth. Opener ‘Born From Fire’ laat direct horen dat deze Tsjechen het genre goed in de vingers heeft, maar is ook wel heel veilig. Dat geldt ook voor het daarop volgende ‘Scorched’. Alles steekt goed in elkaar, maar juist daardoor verrast de band eigenlijk niet. ‘Order & Chaos’ waarin de band start bijna een minuut aan een instrumentaal spektakel, doet dat meer. Dan blijkt dat het symfonische element ook echt onderscheidend kan zijn bij Induction.

Born From Fire is een plaat die, ondanks de titel, niet altijd het maximale vuur van Induction laat zien. Grotendeels is het vooral heel veilig wat deze Tsjechen laten horen, terwijl ze zelf ook hinten naar dat er nog meer in zit.

Induction - Born From Fire

Tracklist Born From Fire

 1. Born From Fire 4:09
 2. Scorched 7:04
 3. Fallen Angel 3:51
 4. Go To Hell 4:06
 5. Embers 3:49
 6. Order & Chaos 5:24
 7. The Beauty Of Monstrance 4:57
 8. Queen Of Light 4:25
 9. I Am Alive 3:20
 10. Ghost Of Silence 6:01
 11. Eternal Silence 5:15
 12. Sacrifice (Remastered) 5:15

Induction online

Facebook
Instagram
Twitter

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén