White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Irist – Gloria EP

Toen in 2020 de debuutplaat Order Of The Mind verscheen, was het direct duidelijk waarom Irist haar debuutplaat via Nuclear Blast zag verschijnen. Nu heeft de metalband een opvolging daarop. De nieuwe release van Irist een een extended play die met de naam Gloria komt.

Irist

De vanuit de Verenigde Staten opererende band kent wel andere roots. De leden komen namelijk allemaal uit Zuid-Amerika. Zoals gezegd kwam in 2020 de debuutplaat uit en dat album liet horen dat de moderne insteek op de metal veel mooie invloeden herbergt, zoals die van Gojira en Mastodon.

Gloria EP

Die laatst genoemde band is ook te linken aan de nieuwe release. Matt Bayles heeft namelijk de vijf tracks van de definitieve mix voorzien. En ja, dat is inderdaad dezelfde meneer die bij Mastodon werk heeft verricht. Voor hem is Irist echter niet nieuw, want ook Order Of The Mind was al door zijn handen gegaan.

Nu zijn er dus vijf tracks, die samen iets meer dan twintig minuten duren, die laten horen dat Irist nog steeds bruist van de energie. De brede invloeden zorgen er nog steeds voor dat de metal verre van eenzijdig is. Opener ‘Gloria’ en het daarop volgende ‘Heal’ onderstrepen dat. Naast de genoemde bands zou ook Meshuggah daar zomaar van invloed kunnen zijn. De luisteraar wordt bedolven onder een massa van technische bruutheid. Overigens ‘III’ een track van veertig seconden die niet per se nodig was geweest. Een interlude dus.

De vier nummers op de ep Gloria, laten blijken dat Irist geen eendagsvlieg is. Dit metalgezelschap zal de nodige metalen harten sneller laten kloppen, want de tracks onderstrepen eens te meer dat deze groep veel potentie heeft.

Irist - Gloria - Artwork

Tracklist Gloria EP

  1. Gloria
  2. Heal
  3. III
  4. Surging Ablaze
  5. Watchful Eye

Irist online

Website
Instagram
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén