White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

John Mayall’s Bluesbreakers – Live In 1967 – Volume Three

Leestijd: 2 minuten

Of het nu gaat om John Mayall’s Bluesbreakers of John Mayall And The Bluesbreakers, dat is allemaal om het even. Feit is dat John Mayall door de geschiedenis heen een tal van grote muzikanten aan zijn zijde heeft gehad, vaak als zij nog maar aan het begin van hun carrière stonden. Dat geldt ook voor wat te horen is op Live In 1967 van John Mayall’s Bluesbreakers. Dat album verschijnt via Forty Below Records.

John Mayall’s Bluesbreakers

In het hier betreffende jaar had John Mayall een mooie groep muzikanten om zich heen. Het betroffen Peter Green, John McVie en Mick Fleetwood. Toen waren dat muzikanten die nog niet de status van nu hadden. Inderdaad, die drie zouden later Fleetwood Mac vormen. Dit gebeurde dus in de jaren nadat Eric Clapton niet meer aan de zijde van John Mayall te vinden was.

Live In 1967 – Volume Three

John Mayall’s Bluesbreakers laten op Live In 1967 – Volume Three niet één show in zijn geheel horen. De opnames zijn destijds gedurende vijf shows opgenomen. Dat gebeurde op een eensporenrecorder van Tom Huissen, een grote fan destijds. Die opnames zijn onder handen genomen om een achttal tracks op deze release te laten verschijnen.

Dat Peter Green ook zijn kunsten mag etaleren wordt bijvoorbeeld erg duidelijk in het machtige ‘Greeny’. ‘Talk To Your Daughter’, waarvan de kwaliteit lekker obscuur is en duidelijk maakt dat het hier om een lesje geschiedenis gaat, onderstreept de kracht van de Britse blues, waar John Mayall natuurlijk meester in is. Samen met ‘Stand Back Baby’ is dit de enige track die de drie minuten niet haalt. Toch zit de blues er goed in.

De kwaliteit mag overall dan niet super zijn, John Mayall’s Bluesbreakers laat op Live In 1967 – Volume Three duidelijk horen dat de band die toen speelde bol stond van de kwaliteiten. Dat is juist dan ook hetgeen wat dit schitterend maakt.

John Mayall's Bluesbreakers - Live In 1967 Volume Three

Tracklist Live In 1967 – Volume Three

  1. Brand New Start
  2. Tears in My Eyes
  3. Stand Back Baby
  4. Greeny
  5. Talk to Your Daughter
  6. Your Funeral and My Trial
  7. The Stumble
  8. Double Trouble

JOHN MAYALL ONLINE

Website
Facebook

FORTY BELOW RECORDS ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén