White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lamb Of God – Lamb Of God

Als een plaat de naam krijgt van de band, dan gebeurt dat meestal aan het begin van de carrière van een band. Beroemde voorbeelden kunnen hierin gevonden worden bij Black Sabbath. Iron Maiden en Rage Against The Machine. Bij Lamb Of God zit dat echter toch wat anders in elkaar.

De Amerikaanse grootheid van de moderne metal komt namelijk nu met de plaat die Lamb Of God heet. Deze plaat, die net als zijn voorganger VII: Stürm Und Drang via Nuclear Blast uitkomt, is de achtste langspeler van Lamb Of God. Het is echter wel de plaat die het langst op zich heeft laten weten, namelijk vijf jaar.

Art Cruz

Lamb Of God is de eerste plaat met een nieuwe drummer. Mede-oprichter Chris Adler heeft de band verlaten en daarbij heeft hij Art Cruz aanbevolen als vervanger. Dat Adler, wiens jongere broer Willie nog wel gitarist in Lamb Of God is, die aanbeveling heeft gedaan, is met beide handen aangenomen door de band. Art Cruz is vanaf deze plaat verantwoordelijk voor het stevige fundament van Lamb Of God.

De nieuwe plaat van Lamb Of God telt tien tracks. Dat is gelijk aan de vorige plaat. Tevens komen ook hier gastvocalisten meedoen. Dat lijkt Lamb Of God goed te zijn bevallen. Jamey Jasta van Hatebreed geeft ‘Poison Dream’ in de bridge extra energie, terwijl Testaments Chuck Billy ‘Routes’ van een extra dimensie voorziet.

‘Memento Mori’ en ‘Checkmate’, welke net als ‘Routes’ en ‘New Colossal Hate’ al online zijn gezet voor de release, openen de plaat op een wijze die erin knalt. De woede van Randy Blythe blijft een enorme troef van deze metalband. Muzikaal blijft die agressie ook na al die jaren nog steeds present. De explosieve riffs en de krachtige grooves blijven de sound kenmerken. Daar heeft de wisseling van drummer dus geen invloed op.

Anders

Het sterke van Lamb Of God is dat de band aan alle kanten metal uitstraalt, maar ook helemaal zichzelf durft te zijn. Een goed voorbeeld daarvan is afsluiter ‘On The Hook’. Daar weet Lamb Of God gewoon de metalhorns omhoog te houden terwijl de cleane gitaar halverwege de track zijn intrede doet. Juist daarom is de climax van die track er één om diep voor te buigen. De luisteraar blijft sprakeloos achter.

In een kleine driekwartier aan muziek laat Lamb Of God horen waarom zij al jaren tot de absolute top van de metal horen. Deze band knalt erin op een wijze die duidelijk maakt dat het Lamb Of God is. Zonder geforceerd anders te zijn, is Lamb Of God juist anders. Zelfs met een nieuwe drummer blijft de metal gewaarborgd.

Lamb Of God Online

Website
Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén