White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Light The Torch – You Will Be The Death Of Me

Leestijd: 2 minuten

Ooit heette de band Devil You Know, maar ineens was die naam veranderd in Light The Torch. Onder die naam kwam in 2018 de langspeler Revival uit. Howard Jones en zijn kompanen hebben daar nu een opvolger voor. Via Nuclear Blast komt Light The Torch met You Will Be The Death Of Me.

Light The Torch

De band geldt als een mooi samenvloeisel van een aantal muzikanten die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in de metal. Zanger Howard Jones kan gekend worden van zijn tijd in Killswitch Engage, terwijl gitarist Francesco Artusato bekend si van All Shall Perish. Toen de originele drummer uit de band ging, ging ook de naam mee.

You Will Be The Death Of Me

De nieuwe plaat is ook de eerste met een nieuwe drummer in de line-up, welke daarmee al de derde wordt in de verder stabiele bezetting. In een ruime veertig minuten spelen de heren twaalf tracks. Daarvan is de afsluiter de meest opvallende track, want die is niet van eigen hand. Daarover later meer.

De schijf opent met ‘More Than Dreaming’. Dat nummer is op vele manieren exemplarisch voor waar Light The Torch voor staat. Het gezelschap maakt aan de metal verwante stevige muziek waarbij de cleane, opvallende vocalen van Howard Jones haast permanent in de spotlight staan. Dat is wel een gevalletje van ‘you love it or hate it’. Tevens duurt het nummer ook ergens tussen de drie en de vier minuten, wat voor alle tracks van eigen hand geldt. In dat opzicht weet Light The Torch ook niet echt te verrassen.

‘Come Back To The Quicksand’ verdient wel aangehaald te worden. De vurige doch korte gitaarsolo zet de boel wel in vuur en vlam. Dit soort korte moment geven de plaat wat schwung, want eerlijk is eerlijk, veel is redelijk inwisselbaar voor elkaar.

‘Sign Your Name’

In dat kader is het goed dat Light The Torch You Will Be The Death Of Me afsluit met een track die niet door henzelf geschreven is. ‘Sign Your Name’ is door het overschrijden van de grens van de vier minuten niet alleen de langste track van de plaat, maar ook eentje met een andere feel. Het nummer, wat origineel van Terence Trent d’Arby is, zorgt er daardoor voor dat de plaat in een andere sfeer eindigt.

Gezien de kwaliteiten van deze band kan er gesteld worden dat You Will Be The Death Of Me meer van Light The Torch had mogen laten zien. Het is alleen te hopen dat de titel niet verder rijkt dan deze muziek alleen.

Light The Torch - You Will Be The Death Of Me - Artwork

Tracklist You Will Be The Death Of Me

 1. “More Than Dreaming”
 2. “Let Me Fall Apart”
 3. “End of the World”
 4. “Wilting In the Light”
 5. “Death of Me”
 6. “Living With a Ghost”
 7. “Become the Martyr”
 8. “Something Deep Inside”
 9. “I Hate Myself”
 10. “Denying the Sin”
 11. “Come Back to the Quicksand”
 12. “Sign Your Name”

Light The Torch online

Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén