White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lizzy Farrall – Bruise

De Britse Lizzy Farrall is geen artieste die een blad voor haar mond neemt. Haar eigenzinnige insteek klinkt ook door in haar muziek. Inmiddels staat ze onder contract bij Pure Noise Records. Via die platenmaatschappij komt haar eerste langspeler uit. Die schijf is genaamd Bruise.

Lizzy Farrall kwam in 2019 ook met een EP. Van die schijf, die Barbados heet, staan ook nog drie tracks op deze release. Naast de titeltrack van die korte schijf zijn ook ‘Balloon’ en ‘Games’ van de partij op deze release. ‘Barbados’ zorgde dan ook voor een groter publiek voor deze dame. Dat nummer sluit Bruise af. Op die manier is het ook een beetje thuiskomen voor de mensen die al bekend met haar waren.

Muzikaal laat Lizzy Farrall horen invloeden vanuit diverse hoeken van de muziek te halen. Opener ‘Addict’ heeft invloeden van de new wave en postpunk, terwijl ook het trippy element van de hedendaagse pop erin schuilt. Dat blijkt ook in ‘Love No More’. Op die manier presenteert deze dame zich met haar band op een wijze die zowel voor het brede publiek van de populaire muziek te pruimen valt als voor de liefhebbers van de underground. ‘Games’ laat dat ook goed horen. Hier doet Lizzy Farrall ook nog denken aan Avril Lavigne in haar jongere jaren.

Het is toegankelijk en heeft toch ook een rauw randje. Dat is Lizzy Farrall ten voeten uit. Met Bruise heeft ze een langspeler die dat onderstreept. Op deze manier zou ze zomaar een grote hit op de festivals kunnen gaan worden.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén