White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mantar – Pain Is Forever And This Is The End

Het is een van de heetste dingen die Duitsland momenteel voor te schotelen heeft en, nee, het is niet de vlammenzee van Rammstein. Het gaat om het duo van Mantar. Deze band is heet, maar wel op een totaal andere manier dan Rammstein. Via Metal Blade komt Mantar nu met Pain Is Forever And This Is The End.

Mantar

De laatste jaren heeft Mantar wat omzwervingen gemaakt als het gaat om labels. De langspeler The Modern Art Of Setting Ablaze zag nog het licht via Nuclear Blast, terwijl het twee jaar geleden verschenen Grungetown Hooligans II geheel in eigen beheer was verschenen. Nu is het duo dus bij Metal Blade neergestreken voor hun vijfde langspeler.

Pain Is Forever And This Is The End

De onheilspellende titel, waarvan niet te hopen is dat er gedoeld wordt op het eind van Mantar, past bij de obscure sferen die de band wegzet. Het duo heeft voor deze langspeler tien tracks opgenomen. Samen zijn die goed voor iets meer dan veertig minuten aan muziek. Geen van die tracks gaat over de grens van de vijf minuten heen.

Muzikaal is het misschien wel de breedst georiënteerde plaat van Mantar en dat komt misschien door diens voorganger, Grungetown Hooligans II. Meesterlijke tracks als ‘Grim Reaping’ en ‘Hang ‘Em Low (So The Rats Can Get ‘Em)’ lijken in dat straatje te liggen. De krijs van Mantar maakt het natuurlijk wel obscuur, maar de feel van Nirvana en co lijkt toch aanwezig te zijn, zonder dat Mantar haar donkere schoonheid verliest. De black metal is echter ook nergens ver weg. ‘Of Frost And Decay’ is in dat opzicht een heerlijk recht-toe-recht-aan nummer.

Mantar doet zelden wat er verwacht wordt. Daarvoor is dit duo niet op deze aardkloot gezet. Pain Is Forever And This Is The End is een langspeler geworden die alleen maar laat hopen dat dit niet het eind van Mantar is. Vurig en opzwepend in de obscure hoek van de muziek.

Mantar - Pain Is Forever And This Is The End

Tracklist Pain Is Forever And This Is The End

  1. Egoisto 04:01
  2. Hang ‘Em Low (So the Rats Can Get ‘Em) 04:16
  3. Grim Reaping 04:05
  4. Orbital Pus 03:46
  5. Piss Ritual 03:15
  6. Of Frost and Decay 04:34
  7. Walking Corpse 04:03
  8. New Age Pagan 04:38
  9. Horder 03:51
  10. Odysseus 04:37

Mantar online

Website
Facebook
Instagram
Twitter
Bandcamp

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén