White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Me And That Man – New Man, New Songs, Same Shit Vol.2

Leestijd: 2 minuten

Nergal is uitgegroeid tot een persoon die de muziek overstijgt. Met Behemoth doet hij natuurlijk grootse dingen, maar ook met zijn andere band weet hij zich goed in de kijker te spelen. Dat doet hij wel op een geheel andere manier. Met die band, Me And That Man, komt hij via Napalm Records met New Man, New Songs, Same Shit Vol.2.

Me And That Man

Voordat men denkt dat Me And That Man alleen Nergal is, moet wel even beseft worden dat het een band is. Het viertal wordt echter gekenmerkt door het rijkelijke netwerk van Nergal, want er is geen één song die als kwartet wordt gespeeld. Me And That Man is ook open huis voor de grote der metalwereld.

New Man, New Songs, Same Shit Vol.2

De nieuwe plaat volgt het eerste deel op. New Man, New Songs, Same Shit Vol.1 kwam uit op het moment dat het voorjaar voor de deur stond in 2020. De artwork doet dan ook zeer sterk denken aan die plaat. Het gezelschap schotelt de luisteraar een dozijn nieuwe nummers voor, met nog meer gasten dan tracks.

Muzikaal weet Me And That Man de sferen van de mysterie naar het Amerikaanse platteland te brengen. Dat doet de band niet alleen door de donkere stemmen van onder andere David Vincent en Abbath op een verrassende wijze in te zetten. Ook komt het namelijk doordat men op onder andere de banjo ook donkere tonen kan spelen. ‘Year Of The Snake’ laat dat goed horen.

‘All Hope Is Gone’ is één opvallende tracks. Eén van de gasten die hier over de vloer komt, is Gary Holt. Men kent hem natuurlijk van Exodus en van zijn jaren in Slayer als vervanger van Jeff Hanneman, maar hier doet hij geenszins denken aan hoe men hem kent. Dat is anders in ‘Angel Of Light’. Daar krijgt Me And That Man gezelscha van Myrkur. Dat die track gekozen is als single om de mensheid alvast in te pakken, moge logisch heten.

Me And That Man heeft met New Man, New Songs, Same Shit Vol.2 wederom een knap staaltje muzikaal omdenken op de planken gebracht. Met de ene ster nog verrassender en sterker dan de ander, is het toch Nergal zelf die als mastermind hier schittert.

Me And That Man - New Man, New Songs, Same Shit, Vol.2

TRACKLIST NEW MAN, NEW SONGS, SAME SHIT, VOL.2

1. Black Hearse Cadillac (feat. Hank Von Hell, Anders Odden)
2. Under the Spell (feat. Mary Goore)
3. All Hope Has Gone (feat. Blaze Bayley, Gary Holt, Jeff Mantas Dunn)
4. Witches Don’t Fall in Love (feat. Kristoffer Rygg)
5. Losing My Blues (feat. Olve Abbath Eikemo, Frank The Baptist, Chris Holmes)
6. Coldest Day in Hell (feat Ralf Gyllenhammar, Douglas Blair)
7. Year of the Snake (feat. David Vincent)
8. Blues & Cocaine (feat. Michale Graves)
9. Silver Halide Echoes (feat. Randy Blythe)
10. Goodbye (feat. Alissa White-Gluz, Devin Townsend)
11. Angel of Light (feat. Myrkur)
12. Got Your Tongue (feat. Chris Georgiadis)

ME AND THAT MAN ONLINE

HOMEPAGE
FACEBOOK
INSTAGRAM

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén