White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mélancolia – HissThroughRottenTeeth

Leestijd: 2 minuten

Ja, het is een nieuwe naam en die ook nog eens met een album komt met een titel die de wenkbrauwen doet fronzen. Kent men geen spaties meer of hoort dit bij de moderniteiten anno 2023? Feit is dat het uit Australië komende Mélancolia via Nuclear Blast met HissThroughRottenTeeth komt.

Mélancolia

Dat men deze formatie nog niet zo op het vizier heeft, is niet gek. HissThroughRottenTeeth wordt ook pas de eerste langspeler. Deze Australische band is namelijk door de debuutsingle gelijk op de radar van de platenmaatschappijen gekomen, want waar Nuclear Blast de release wereldwijd verspreidt, geldt dat Greyscale voor hun eigen regio zorgt.

HissThroughRottenTeeth

Het ontbreken van de spaties wijst al op een moderniteit, iets dat men van een Iron Maiden of Black Sabbath niet hoeft te verwachten. Wie HissThroughRottenTeeth opzet, snapt ook waarom Mélancolia dit zo aanpakt. In zo’n zesendertig minuten raast er een regelrechte storm vanaf het zuidelijke halfrond de wereld over.

Al vanaf de eerste tellen in ‘Horror_Ethereal’ blijkt dat Mélancolia geen band is om mee te spotten. De deathcore heeft de overhand, terwijl ook de black en death metal duidelijk hun sporten nalaten. ‘When Shovels Drag On Concrete’, waar de bridge nog spookachtig rustig is, laat dat goed horen. Het is alsof Thy Art Is Murder en Fit For An Autopsy een vleugje Cradle Of Filth door hun sound hebben gegooid.

Als het om brute debuutplaten gaat, dan heeft Mélancolia met HissThroughRottenTeeth een uiterst sterke troef in handen. Typisch zo’n plaat die op een moderne manier alles en iedereen murw beukt.

Mélancolia - HissThroughRottenTeeth - Artwork

Tracklist HissThroughRottenTeeeth

1. Horror_Ethereal
2. Dread Will Follow
3. GOD TONGUE
4. When Shovels Drag On Concrete
5. The Hands That Tied The Noose
6. [Inure]
7. HissThroughRottenTeeth
8. …a cold static eulogy

Mélancolia online

Instagram
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén