White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mercyless – Sovereign Evil EP

Het was augustus toen de Franse death metal band Mercyless met de langspeler The Mother Of All Plagues kwam. De gelukkigen onder ons troffen een versie aan met een bonusschijf. Die kreeg de naam Sovereign Evil mee. Nu brengt Mercyless de Sovereign Evil EP via Xenokorp ook digitaal uit, los van de moederrelease.

Mercyless

De Franse band Mercyless draait al meer dan drie decennia mee in de wereld van de metal. Onder aanvoering van Max Otero is de band still going strong. Daarvan is de release van afgelopen zomer een duidelijk bewijs. The Mother Of All Plagues staat voor een bruut staaltje death metal om ‘u’ tegen te zeggen.

Sovereign Evil EP

Zoals gezegd is de Sovereign Evil EP van Mercyless niet nieuw. Deze nummers, opgenomen ten tijden van The Mother Of All Plagues, verschenen ook al als bonus-cd. Alle vier zijn het covers. Venoms ‘In League With Satan’ blijkt zelfs in de vorm van death metal heerlijk en ‘The Exorcist’ van Possessed klinkt ook behoorlijk bezeten.

‘Go To Hell’ van Motörhead is de track die deze EP afsluit. Dit is tevens de track waarop Stéphane Viard de gitarist is. Hij maakt inmiddels geen deel meer uit van Mercyless. Dat wilt niet zeggen dat dit daarom een mindere track is. ‘Go To Hell’ is ook in de versie van Max Otero en co een knaller pur sang.

Oké, de liefhebber had alle tracks al in het bezit. Dat is een feit. Hopelijk. Toch is het goed dat de Sovereign Evil EP deze verrassende covers van Mercyless nu ook voor een groter publiek beschikbaar stelt. Mercyless zal alleen maar aan populariteit winnen op deze manier.

Mercyless - Sovereign Evil EP

Tracklist Sovereign Evil EP

  1. Third of the Storms (originally by HELLHAMMER)
  2. In League with Satan (originally by VENOM)
  3. The Exorcist (originally by POSSESSED)
  4. Go to Hell (originally by MOTÖRHEAD)

MERCYLESS ONLINE

Website
Facebook

XENOKORP ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén