White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Midnight – Let There Be Witchery

Eenmansbands. Er kan veel van gevonden worden, maar feit is wel dat er mensen achter zitten die heel vaardig zijn, want zij beheersen meer dan één instrument. Het Amerikaanse Midnight is daar een voorbeeld van. Let There Be Witchery is de nieuwe release van deze eenmansband Midnight.

Midnight

Athenar, het persoon achter Midnight, kan niet beticht worden van stilzitten. Waar deze release al de vijfde langspeler is, heeft hij ook een enorme hoeveelheid ep’s, splits en andere kleinere releases op de markt gebracht. Men moet terug naar 2006 om een jaar te treffen dat er geen release van Midnight is uitgekomen.

Let There Be Witchery

In een kleine vijfendertig minuten schotelt Midnight op deze vijfde langspeler, die uitkomt via Metal Blade, uit haar carrière tien tracks voor. Geen van die tracks gaat over de grens van de vier minuten heen, wat inhoudt dat men geen lange spanningsboog voor deze nummers nodig heeft. ‘More Torment’ en afsluiter ‘Szex Witchery’ zijn de langste tracks en duren dan ook exact 4 minuten.

Eigenlijk is Midnight moeilijk te specificeren als het om een genre gaat. De invloeden van zowel de black als heavy metal zijn aanwezig. ‘Villainy Wretched Villainy’ onderstreept dat. In dat kader is er ook wel een link te trekken met Venom. De felheid, zoals in ‘In Sinful Secrecy’ goed te horen is, doet de afwisseling op de schijf ook goed.

Het belangrijkste is echter de sound. Midnight is dus een eenmansband, maar duidelijk is dat Athenar de zaken goed voor elkaar heeft. Het klinkt als een band, wat vanuit de studio ook wat makkelijk is dan live. Afsluiter ‘Szex Witchery’, misschien wel een van de lekkerste tracks op Let There Be Witchery, laat goed horen dat de man achter Midnight alle instrumenten goed beheerst. Hierdoor ontstaat daar een melodieus, opzwepend geheel.

Midnight mag dan een eenmansband zijn, Let There Be Witchery zorgt ervoor dat de meningen over dat soort groepen bijgesteld kan worden. Midnight levert hier een meer dan prima plaat af die vanaf het begin tot het eind lekker is.

Midnight - Let There Be Witchery

Tracklist Let There Be Witchery

  1. Telepathic Nightmare 3:31
  2. Frothing Foulness 2:59
  3. In Sinful Secrecy 3:22
  4. Nocturnal Molestation 3:42
  5. More Torment 4:00
  6. Let There Be Sodomy 3:23
  7. Devil Virgin 3:46
  8. Snake Obsession 2:42
  9. Villainy Wretched Villainy 3:26
  10. Szex Witchery 4:00

Midnight online

Website
Facebook
Bandcamp
Instagram

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén