White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mötley Crüe – The Dirt Soundtrack

Leestijd: 2 minuten

Het is de vraag waar begonnen moet worden: bij de hits, de controverses, de dames, de bandleden zelf of de successen? Heel simpel: bij Netflix. Daar schittert Mötley Crüe inmiddels in The Dirt. En het zou geen compleet plaatje zijn als er geen soundtrack bij zat. The Dirt Soundtrack komt uit via Eleven Seven Music.

De nieuwe release van Mötley Crüe is vooral een mooie samenvatting van al die roemrijke jaren. Het heerlijke ‘Red Hot’, de meezinger ‘Shout At The Devil’, hun ultieme ballade ‘Home Sweet Home’, de klassiekers ‘Girls, Girls, Girls’ en ‘Dr. Feelgood’ maken allemaal deel uit van deze release. Datzelfde geldt voor het opzwepende ‘Kickstart Your Heart’, welke ook wel het ultieme nummer is om het gaspedaal diep bij in te drukken. Dat deze tracks deel uitmaken van The Dirt Soundtrack is niet vreemd.

Veel interessanter zijn een viertal nummers die ook op deze schijf prijken: ‘The Dirt (Est. 1981)’, ‘Ride With The Devil’. ‘Crash And Burn’ en ‘Like A Virgin’. De eerste opent de schijf en wordt opgesierd door een gastbijdrage van Machine Gun Kelly, die op zijn beurt Tommy Lee in de film speelt. Dan blijkt dat Mötley Crüe anno 2019 het rocken nog steeds niet verleerd is. ‘Ride With The Devil’ en ‘Crash And Burn’ laten gevoel dat past bij Mötley Crüe ook goed horen. Die nummers zijn geschreven tijdens de opnames voor de film en zijn aan het eind van de schijf te vinden. Als afsluiter heeft Mötley Crüe ook nog een verrassing in petto: ‘Like A Virgin’. Juist, Madonna wordt op geheel eigen wijze aangehaald. Typisch Mötley Crüe, de rockliefhebber zal het zeker kunnen waarderen.

Eerlijk is eerlijk, vaak ging het bij Mötley Crüe niet om de muziek, maar The Dirt Soundtrack wijst de mensheid toch op een mooie wijze op de songs van deze band. Volume vol open, gas maximaal indrukken en gaan. Mötley Crüe is rock ’n roll op het maximale niveau!

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén